Metin Temel Paşa merkeze alındı

Afrin'i terörden temizleyen operasyonun başındaki isim olan Metin Temel, Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı'na atandı.

Google Haberlere Abone ol
Metin Temel Paşa merkeze alındı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan atama kararına göre; Malatya'da görev yapan 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temeln Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığına atandı.

Tunceli'de görev yapan 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Barut ise Erzincan'daki 3. Ordu Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı'na getirildi.

KOMUTANIN MERKEZE ALINMASININ NEDENİ SURİYE'DE YAŞANAN BİR OLAY

Afrin kahramanı Temel Paşa'nın görev yerinin değiştirilmesinin, Suriye'de TSK'nın görev yaptığı bölgede görevini ihmal eden bir komutanı görevden almasıyla ilgili olduğu ilk gelen iddialar arasında. İddia o ki; Esad güçlerinin PKK ile anlaşarak Münbiç'e girerek bayrak dikme hadisesiyle ilgili bir görev değiştirme bu. Burada Esad birlikleri hareket edince İsmail Temel Paşa'nın vur emri verdiği yönünde bilgiler var. Oradaki zırhlı birlik komutanı bu emri uygulamakta geç kalınca Temel Paşa ile problem yaşıyor ve görevden alınıyor. Temel Paşa bu komutanı görevden alınca Genelkurmay artık İsmail Metin Temel'in bu bölgede çalışmaması gerektiğine kanaat getiriyor ve kararname ile Genelkurmay Denetleme ve Değerlindirme Başkanlığı'na getiriliyor.

AFRİN'DE YPG'Lİ TERÖRİSTLERİN HENDEKLERİNİ MEZARA DÖNÜŞTÜRMÜŞTÜ

2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel, Zeytin Dalı Harekatı'nı yöneterek Afrin'de Mehmetçik'in büyük başarılara imza atmasını sağlamıştı. Bölgede YPG'li teröristlerin kazdığı hendekler, mezara dönüşmüştü.

TÜRK BAYRAĞI GÖNDERE ÇEKİLMİŞTİ

Daha sonra Zeytin Dalı Harekatı'nda kontrol altına alınan Afrin ilçe merkezinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) birliklerini denetleyen Temel, Mehmetçiğin ilçe merkezini kontrolüne aldığında göndere Türk bayrağı çektiği binanın balkonundan bir süre ilçe merkezini gözlemişti.

APOLET TARTIŞMASI

​Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim mitingine katılan ve alkışlayan Temel'i sert bir dille eleştirerek, "O generalin apoletlerini sökeceğim." demişti. Erdoğan ise bu açıklamaya, "Metin Temel Paşamızla çok yakın bir hukukumuz var, millet İnce'ye apolet sökecek fırsatı vermez." yanıtını vermişti.

Söz konusu atamalar Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 9'uncu maddesinin birinci fıkrası gereğince gerçekleştirildi.

Yorumlar