Kılıçdaroğlu'nun HDP'li aday yorumu: Olamaz mı, olur

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin PKK sempatizanını meclis üyesi adayı göstermesi konusunda, "Bu adam gelmiş diyor ki CHP'li olmak istiyorum, CHP'de hizmet etmek istiyorum. Olamaz mı? Olur." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'nun HDP'li aday yorumu: Olamaz mı, olur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü elabaşı için düzenlenen eylemlerde yer alan, eylemler düzenleyen HDP ve BDP'li eski yöneticilerini CHP listelerinden aday gösterilmesiyle ilgili olarak, "Bu adam gelmiş diyor ki CHP'li olmak istiyorum, CHP'de hizmet etmek istiyorum. Olamaz mı? Olur." dedi.

Kılıçdaroğlu, Antalya'nın Kepez ilçesinde daha önce terör örgütü elebaşı Öcalan'ın serbest bırakılması için düzenlenen eylemler düzenleyen BDP eski ilçe başkanı Abdülbaki Karaağaç'ın CHP listelerinden aday gösterilmesiyle ilgili sorulan sorulara cevap verdi.

Kılıçdaroğlu sorular üzerine şu yorumu yaptı: Olabilir CHP'ye gelmiştir, vatan haini mi bu? Bir insanı suçlu ilan etmeye hakimler karar verir. Ben karar veremem. Eğer teröristse tutuklasınlar. Kardeşi, yeğeni bilmem ne yapmış ama insanları bu kadar karalamak yazıktır. Adamın belki o işlerle hiç ilgisi yoktur. Amcası, babası yapabilir, yeğeni yapabilir adam masum bir insandır. Bu adam gelmiş diyor ki CHP'li olmak istiyorum, CHP'de hizmet etmek istiyorum. Olamaz mı? Olur.

Öte yandan yerel seçimde CHP'nin Antalya'daki adayları arasında, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a özgürlük talep eden BDP Antalya eski İl Başkanı Abdülbaki Karaağaç'tan sonra HDP kontenjanından bir kişinin daha Kepez ilçesi belediye meclis üyesi adayları arasında olduğu ortaya çıktı.

CHP'den 21'inci sıra Kepez belediye meclisi üyesi adayı olan Karaağaç'ın, 15 Şubat 2014'te terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanışının 15'inci yılı nedeniyle Antalya'da düzenlenen eylemde, "15 Şubat 1999'da Kürt halkının lideri Abdullah Öcalan, uluslararası bir komplo sonucu tutsak edildi. Bizler, Abdullah Öcalan'ın derhal özgür bırakılmasını istiyoruz. Kürt sorununun çözümü de buradan geçmektedir" diye konuşma yaptığı ortaya çıkmıştı.

150 kişilik gruba BDP İl Başkanı Abdülbaki Karaağaç önderlik etmiş ve 'Biji Serok Apo' (Yaşasın Başkan Apo) sloganı attırmıştı. Aday Abdülbaki Karaağaç'ın PKK'nın dağ kadrosunda yer alan kardeşi Abdülhadi Karaağaç'ın ise İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı gri listedeki aranan teröristler arasında yer aldığı öğrenilmişti.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimde CHP'nin Antalya'daki adayları arasında Abdülbaki Karaağaç'tan sonra HDP kontenjanından bir kişinin daha Kepez ilçesi belediye meclisi üyesi adayları arasında olduğu ortaya çıktı. HDP'nin ittifak kurduğu Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku içinde yer alan SYKP üyesi Mustafa İlhan, Kepez meclis üyeliği için CHP listesinde 11'inci sıradan aday gösterildi. HDP'nin kentte düzenlediği eylemlerde aktif bir isim olarak bilinen, sosyal medya paylaşımlarında HDP mitinglerine ve Öcalan fotoğraflarına yer veren SYKP üyesi Mustafa İlhan, seçilebilecek sırada yer alıyor. İlhan'ın üyesi olduğu bu partinin kurucu isimleri arasında halen HDP milletvekili olan Ertuğrul Kürkçü de bulunuyor.

Yorumlar