Kadıköy'de firari dehşeti, çok sayıda yaralı var

İstanbul Kadıköy'de cezaevinden kaçtığı belirlenen firari Ali Kardaş isimli mahkum bıçaklı saldırıda bulundu. Saldırıya maruz kalan 11 kişi yaralandı. Yaralılardan ikisinin durumu ağır. Saldırgan Kardaş ise polis tarafından yaralı halde yakalanarak hastaneye kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kadıköy'de firari dehşeti, çok sayıda yaralı var

İstanbul Kadıköy'de firari mahkum dehşeti yaşandı. Cezaevinden kaçtığı belirlenen bir kişi çevredekilere bıçaklı saldırı düzenledi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 11 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Olay, saat 19.00 sıralarında Sahrayı Cedid Mahallesi İnönü Caddesi üzerinde meydana geldi.

Cezaevi firarisi Ali Kardaş, cadde üzerinde bulunan kasap dükkanına gelerek içeride müşteri olarak bulunan bir kadını bıçakladı.

Kasap dükkânında bulunan iki kişinin müdahale etmek istemesi üzerine de onları da bıçaklayarak dışarı çıktı.

Ali Kardaş ardından yoldan geçen kişileri rast gele bıçaklamaya başladı. Kardaş, kasap dükkanında 1'i kadın 3, yoldan geçen 8 kişi olmak üzere 11 kişiyi bıçaklayarak kaçtı.

Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından yaralı Tuğba A., Mehmet Y. Mehemt E. P., Ahmet Y. Ali Ö. Şefik P., Murat Y., İbrahim Y., Abdullah Ö. ve adları öğrenilemeyen 2 kişiyi ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Tuğba A., Mehmet Y.'nin durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

YARALI HALDE YAKALANDI

Kadıköy Asayiş Büro Amirliği ekipleri, alarma geçerek şüpheliyi yakalamak için bölgeyi taramaya başladı. Ardından Ali Kardaş, Yenisahra D 100 Karayolu katılımında ayağı kırık bir halde yakalanarak gözaltına alındı. Ali Kardaş, Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yapılan incelemede, Ali Kardaş'ın Afyon Cezaevi'nden firar ettiği; hırsızlık, yaralama, tehdit suçlarından 6 ayrı sabıkası bulunduğu tespit edildi.

Ali Kardaş, hastanede kendisiyle yapılan görüşmede polislere, kendisinin daha önce olayın başladığı kasap dükkanında çalıştığını, buradaki kişilerin kendisini uyuşturucuya alıştırdıklarını ve bundan dolayı aralarında husumet olduğunu ileri sürdü.

Ali Kardaş, bu husumetten dolayı kasap dükkanındakileri bıçakladığını daha sonra kendisini durdurmaya çalışan kişileri de bıçakladığını iddia etti.

HASTANEYE KALDIRILDI

Ali Kardaş güvenlik gerekçesiyle Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınarak başka bir hastaneye nakledildi.

Ali Kardaş kameraları görünce basın mensuplarının "niçin böyle bir şey yaptın?" sorusu üzerine, "Yıllardır tanıdığım adam bize et vermiyor, çakmak gazı veriyor." iddiasında bulundu.

"Peki diğerlerini niye bıçakladın?" şeklindeki soruya "Önüme durmasınlar" şeklinde cevapladı.

Yorumlar