İmamoğlu'nun borçlanma talebine AK Parti'den onay

İBB Başkanı İmamoğlu'nun 2019 yılı için iç borçlanmaya gitme talebi İBB Meclisi'nde çoğunluğu bulunan AK Parti tarafından onaylandı.

Google Haberlere Abone ol
İmamoğlu'nun borçlanma talebine AK Parti'den onay

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2019 yılı iç borçlanma talebi AK Parti tarafından onaylandı.

Borçlanma talebi 11 Temmuz tarihli meclis oturumunda gündeme geldi.

Talebe ilişkin hazırlanan komisyon raporunda İBB'nin nakit ihtiyacının karşılanması ve projelerin finansmanında kullanılmak üzere yurt içi bankalardan kaynak teminine gidilmek üzere 2 milyar 225 milyon lira borç alma yetkisi istendiği belirtildi.

Taleple ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu ile ilgili hazırlanan raporda, 2019 yılı bütçesinde toplam 3 milyar 200 milyon lira iç ve dış borçlanma öngörüldüğü bu tutarın 1 milyar 525 milyon TL'sinin iç borçlanma olduğu belirtildi.

Bu çerçevede İBB Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Finansman Müdürlüğü'nün 2 milyar 225 milyon liralık borçlanma talebinin kamu kaynaklarının hesap verilebilirliği, mali saydamlığı ve mali bütçe disiplininin sağlanması ile harcamaların ve finansman ihtiyacının program dahilinde gerçekleştirilmesi için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 1 milyar 525 milyon TL borçlanma yetkisini verilmesi uygun bulundu.

Yorumlar