Erdoğan'dan MHP ile ittifak açıklaması

Erdoğan, MHP ile Cumhur İttifak'ı yaptıklarını hatırlatarak, yeni dönemde iki partininn farklı düşündüğü konular olduğunu hatırlattı. MHP ile son dönemlerde af, erken emeklilik ve öğrenci andı konusunda farklı düşüncelere sahip olduklarını söyledi. Erdoğan, bu tartışmalar konusunda mümkün olduğunca yapıcı bir dil kullanmaya çalıştıklarını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan MHP ile ittifak açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ile MHP arasında son günlerde af, öğrenci andı ve erken emeklilik konusunda  yaşanan tartışmalarda gelinen noktayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP ile Cumhur İttifak'ı yaptıklarını hatırlatarak, yeni dönemde iki partininn farklı düşündüğü konular olduğunu hatırlattı. MHP ile son dönemlerde af, erken emeklilik ve öğrenci andı konusunda farklı düşüncelere sahip olduklarını söyledi.

Erdoğan, bu tartışmalar konusunda mümkün olduğunca yapıcı bir dil kullanmaya çalıştıklarını ifade etti. Politikalarını bağımsız bir şekilde ifade etmeye devam edeceklerini ancak kimseye saygısızlık yapma niyetinde olmadıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, af konusunda kesinlikle geri adım atmayacaklarını, özellikle uyuştucu satıcıları ve baronlarıyla mücadeleden kesinlikle vazgeçmeyeceklerini belirterek bu konuda taviz verilmeyeceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Grup Toplantısı'nda MHP ile ittifak ve af tartışmalarına ilişkin açıklamasında şunları söyledi: Af gündeme geldiğinde, bu işi tam manasıyla masaya yatırdık. Teklife sıcak bakmadığımızı çeşitli örneklerle anlatmaya çalıştık. Burada temel bir ilke var. Temel ilke bir devlet kendisine karşı işlenen suçlara af yetkisine sahip olabilir ama kişilere karşı işlenen suçlara karşı devlet af yetkisine sahip değildir. Eğer adalet mülkün esasıysa o zaman biz bu mülkü ayakta tutmak için adil davranmaya mecburuz. Kalkıp da uyuşturucu baronlarıyla, torbacılık yapanları bir araya getirmek bunu anlamak da mümkün değil. Biz devlet olarak baronlarla da torbacılarla da içenlerle de mücade ettik, etmeye devam ediyoruz. Hiçbir dönemde uyuşturucularla mücadelede bizim iktidarımız olduğu kadar yoğun bir mücadele verilmemiştir. En doğusundan güneydoğusuna kadar nerede ne gibi çalışmalar yapıldıysa hepsini topladık, gerekeni yaptık. 50 binin üzerinde uyuşturucu mahkumu var. Bunlara kader mahkumu diyebilir miyiz? Ne demek aldatılmış? Öbür tarafta can alan katillere mi kader mahkumu diyeceğiz? Öbür tarafta hırsızlara mı kader mahkumu diyeceğiz? Cezaevinden çıkarıyorsunuz daha fazlasını yapıyor, bunlara mı kader mahkumu diyeceğiz? Zanilere mi kader mahkumu diyeceğiz? Biz devlete karşı işlenen suçlarda devlet olarak yapılabilecek ne varsa gayret ederiz. Bir katili affettiğimiz zaman maktülün ailesine nasıl anlatacağız?

MADEM ÖYLE HERKES KENDİ YOLUNA

Ülkeyi ve milleti sevmek çocuklarımızı buna uygun bilgi, beceriyle donatmakla olur. Biz 2053, 2071'i inşa etmek için ittifak kurduk. Bunun için artık bu tür meselelerdeki görüş farklılıklarının Cumhur İttifakı'na gölge düşürmesine izin vermemeliyiz. Biz bu ittifakın ruhuna zarar verecek hiçbir işin içinde olmadık, olmayız. Milletimizn emaneti olan Cumhur İttifakını günlük siyasetin üzerinde tutmak istedik. Gördük ki MHP farklı bir tercih yaptı. Madem 'Biz yolumuza' diyorlar, biz de 'Herkes kendi yoluna' deriz. 

DEVLET BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iki parti arasında yaşanan tartışmalardan sonra, "İttifak arayımışım kalmamıştır" diyerek iki parti arasındaki ittifakı bitirdiğini söylemişti.

Yorumlar