Binali Yıldırım İstanbul projelerini açıklıyor, işte ilk ilçe

AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım'ın İstanbul projeleri tek tek açıklanmaya başlandı. İlk olarak Eyüpsultan ile ilgili projeler açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Binali Yıldırım İstanbul projelerini açıklıyor, işte ilk ilçe

Eski Başbakanı ve Eski TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı sürece önceki gün resmen başladı. 

Adaylık sürecinin resmileşmesinden sonra Yıldırım'ın İstanbul'a dair projeleri de açıklanmaya başladı.

İlk olarak Eyüpsultan ilçesiyle ilgili hazırlanan projlerin sunumu yapıldı. 

Yıldırım'ın adına açılan binaliyildirim.com.tr sitesi üzerinden açıklanan projelerden bazıları şöyle: 

EYÜPSULTAN'DA 2000 KİŞİLİK İSTİHDAM

İstanbul bir tarım şehri değil ancak tarım bilgisini ve teknolojisini üretecek bir şehir. Şehir tarımından; tohum geliştirmeye; topraksız tarımdan dikey tarıma tüm Türkiye’de uygulanabilecek teknik ve yöntemler Göktürk Tarımsal Üretim Merkezi’nden doğacaktır. Eyüpsultan Göktürk’te geliştirilecek ürün ve teknolojilerin Türkiye sathında uygulanması ile tarım ihracatımız %50 ve birim tarım alanı verimliliği %15 seviyesinde artacaktır.

Tarımsal üretimde verimi ve karlılığı artıran proje; kendi içinde doğrudan 500 istihdam sağlamanın ötesinde Türkiye geneli tarım sektöründe 50.000 kişilik yeni istihdama kapı açılacaktır.

Proje ortak geleceğimizin gıda araştırmalarına zemin hazırlayacaktır. Tarım vadisi bünyesinde Akademi, Sertifikasyon Merkezi, Şirketlerin AR-GE Merkezleri, Atölyeler, Laboratuvarlar, Kent ve Mahalle Tarlaları yer alacak olup tarım ve teknolojileri ile uğraşan start-up’ların ofisleri yer alacaktır. Hi-tech Tarım Merkezi, Tohum ve Fide Üretim Merkezi, Hortikültür Seraları ve Akuaponik Alanlarını içerecektir.

KOLAY İSTANBUL

Raylı sistemlerden yeni çevreyollarına kadar İstanbul ulaşımın kolaylaştıracak rahat ve akan bir trafik sunmak üzere kurgulanmış projeler İstanbulluların hayat kalitesini artıracak. Bir anne-babanın evladına 20 dakika erken ulaşması gibi bütün projeler gönülleri birleştirecek.

İSTANBUL 2023 VİZYONU RAYLI SİSTEM HARİTASI

Eyüpsultan’a toplamda 100 km’yi aşan 5 farklı metro hattı yapılacak. Böylece İstanbul’un en tarihi bölgelerinden olan Eyüpsultan, şehrin geri kalanıyla her açıdan daha fazla bütünleşecek.

İSTANBULLU METROYA ERİŞECEK

Otoyollar, transfer merkezleri, tüneller, kavşaklar, bisiklet yolları ve metrolarla Eyüpsultan'da yaşam çok daha kolay olacak!

TEM Otoyolu’nun Edirne yönü trafik sorunu çözülüyor! Artık Hasdal Kavşağı’ndan sonra transit trafikte aksama olmayacak. Mahmut Bey gişelerindeki yoğunluk 5. Levent Kavşağı’ndan Çatalca Nakkaş’a kadar yapılacak olan yeni otoyol projesiyle ortadan kalkacak.

İstanbul’un çalışma alanlarından tüm mahalle merkezlerine uzanacak bir bisiklet ağı projesi ile İstanbullular hem gezip hem spor yaparak iş yerlerine gidebilecekler. Bu kapsamda İstanbul genelinde 1086 km bisiklet yolu yapılacak olup 27,8 km’si Eyüpsultan ilçemizden geçecek. Millet bahçeleri ve yeşil koridorlarla birbirine bağlanan, daha ferah ve daha yeşil bir Eyüpsultan, bundan böyle bisikletle de gezilebilecek.

EYÜPSULTAN’DA 28 FARKLI NOKTADA 7624 ARAÇLIK OTOPARK

Yeşilpınar Mahallesi 100 Araçlık Zemin Altı Otoparkı
Park Üstü Sokak 300 Araçlık Zemin Altı Otoparkı
Basmacı Abdi Efendi Sokak 200 Araçlık Zemin Altı Otoparkı
Plevne Sokak 350 Araçlık Zemin Altı Otoparkı
2. Yıldız Sokak 150 Araçlık Zemin Altı Otoparkı
Hacı Ahmet Caddesi 100 Araçlık Zemin Altı Otoparkı
Gürbüzler Caddesi 150 Araçlık Zemin Altı Otoparkı
Yalı Sokak 350 Araçlık Zemin Altı Otoparkı
İncirlik Sokak 100 Araçlık Zemin Altı Otoparkı
Edirnekapı Aktarma Alanı 1292 Araç
Cengiz Topel Cad-Derin Sk. Arası 118 Araçlık Zemin Altı Otoparkı
Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi 300 Araçlık Zemin Altı Otoparkı
Heves Sokak 250 Araçlık Zemin Altı Otoparkı
Sakin Caddesi 120 Araçlık Zemin Altı Otoparkı
Beste Sokak 600 Araçlık Zemin Altı Otoparkı
Akarbaşı Sokak 200 Araçlık Zemin Altı Otoparkı
Mecidiyeköy – Mahmutbey Metro İstasyonu 269 Araçlık Otoparkı
Tahta Minare Cad. 225 Araçlık Zemin Altı Otoparkı
Veysel Karani Caddesi 400 Araçlık Zemin Altı Otoparkı
Atatürk Caddesi 350 Araçlık Katlı Otoparkı
Arifpaşa Caddesi 250 Araçlık Zemin Altı Otoparkı
Uludağ Caddesi 300 Araçlık Katlı Otoparkı
Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi 200 Araçlık Zemin Altı Otoparkı
Göktürk Mahallesi İstanbul Caddesi 115 Araçlık Zemin Altı Otoparkı
İdris Köşkü Caddesi Piyerloti 150 Araçlık Zemin Altı Otoparkı
Çırçır Gündoğdu Sokak 185 Araçlık Zemin Altı Otoparkı
Yeni Yol Sokak 200 Araçlık Zemin Altı Otoparkı
Bakarlar Sokak 300 Araçlık Zemin Altı Otoparkı

Trafiğin sıkıştığı 9 Farklı Noktada Yeni Kavşak ve Yol Düzenlemeleri

Eski Kemer – Eski Kemerburgaz Yolu Üzeri Dere Geçiş Köprüsü, Kemerburgaz Yolu – Hasdal Katı Atık Aktarma İstasyonu Bağlantısı Yol ve Kavşak Ön Projesi Kemerburgaz Yolu Üzeri Dere Geçiş Köprüsü, Kemerburgaz Yolu – Hasdal Katı Atık Aktarma İstasyonu Bağlantısı Yol ve Kavşak Projesi
Kuzey Marmara Otoyolu Nakkaş – AKOM Bağlantı Yolu ile Atatürk Cad. Arası Yol ve Kavşak Projesi
Selanik Bulvarı ile Hasdal – Kemerburgaz – Yassıören Yolu Arası Yol ve Kavşak Projesi
Eyüpsultan ve Gaziosmanpaşa İlçeleri, İslambey Caddesi Yol Rehabilitasyon Projesi
Kiptaş Bezmi Alem Üniversitesi Önü Katlı Kavşak ve Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi – Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Kesişimi Yol ve Kavşak Projesi
Cender Fabrika Yolu Üzeri Kâğıthane (Cendere) Deresi Geçişi Köprü Projesi
Hz. Halid Bulvarı ile Eyüp Sultan Bulvarı Kesişimi Yol ve Kavşak Düzenleme Projesi
Yavedut Caddesi ve D100 Karayolu Bağlantı Yolu Kesişimi Yol ve Kavşak Düzenleme Projesi
Mustafa Kemal Bulvarı Üzeri Akşemsettin Metro İstasyonu Çevresi Düzenleme Projesi

YEŞİL İSTANBUL

Mahallelerdeki parklardan, ilçelerdeki semt parklarına, millet bahçelerinden yeşil koridor, kent ormanları ve kesintisiz kıyı projelerine kadar tüm İstanbul yeşil bir ağla örülecek. Her 200m’de parka ulaşan İstanbullu, kuzeye yürüdüğünde ormanlara; güneye yürüdüğünde denizlere kesintisiz yeşillikler içinde ulaşacak, kent meydanlarında buluşup, şehir teraslarında dinlenecek.

Akşemsettin, Güzeltepe, Alibeyköy, Sakarya, Emniyettepe ve Esentepe Mahalleleri Yeşille Buluşuyor! İstanbul’un en yoğun ve merkezi ilçelerinden olan Bakırköy, Zeytinburnu, Güngören, Esenler, Bayrampaşa, Sultangazi, Gaziosmanpaşa ve Eyüpsultan olmak üzere 8 ilçeye rekreasyon alanları sunulacak. Veliefendi Hipodromu’ndan başlayan koridor; Bölge Parkı, Çırpıcı Millet Bahçesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, iki adet alışveriş merkezi, Bayrampaşa İnovasyon Kuluçka Merkezi, Bayrampaşa Şehir Parkı, 15 Temmuz Şehitleri Parkı, Alibeyköy Otogarı gibi oldukça önemli alanların etrafından konut alanlarından geçerek Esenler Topkule kışlasında son bulacak. Koridorun bir kısmı Alibeyköy Deresi ve çevresini kapsamaktadır. 6.510.010 m2 alana sahip bu koridor sayesinde İstanbul’a 960.000 m2 yeşil alan kazandırılacak. 30 km uzunluğa sahip yeşil koridorla yaya ve bisikletlilere kesintisiz ulaşım sağlanacak. Koridor, Eyüpsultan ilçesi içerisinde Akşemsettin, Güzeltepe, Alibeyköy, Sakarya, Emniyettepe ve Esentepe mahallelerinden geçerek ilçeye 517.000 m2 yeşil alan kazandıracak.

Haliç’e dokunup ulaşamayan tüm mahalleler kıyıya ulaşacak.

Haliç kıyısını kenarında sürekliliğe engel olan İstaç Binasi ve Bilgi Üniversitesi önünden hareketli deniz platformu ile devamlılığı sağlayacağız.

AVRUPA YAKASI ULUSLARARASI KENT ORMANI

Tarihi Eyüpsultan Meydanı yeniden düzenlenerek Arasta Meydanları Cülus Yolu ve Fahri Korutürk Caddesi ile bütünleşip Haliç’e uzanacak.

Sakarya, Silahtarağa, Esentepe, Merkez ve İslambey Mahallelerinde 200 metre yürüyüş mesafesinde bir parka ulaşacak.

ÇEVRECİ İSTANBUL

Trafikte kaybettiği vaktini tiyatro, konser, kütüphane ve etkinliklerde geçirip kültür ve sanatla dolu dolu yaşayacak olan İstanbullular için müzelerden kültür merkezlerine, Millet Kıraathanelerinden Şehir Kütüphaneleri’ne kadar geniş yelpazede seçenek bulunacak.

YAŞAYAN İSTANBUL

Trafikte kaybettiği vaktini tiyatro, konser, kütüphane ve etkinliklerde geçirip kültür ve sanatla dolu dolu yaşayacak olan İstanbullular için müzelerden kültür merkezlerine, Millet Kıraathanelerinden Şehir Kütüphaneleri’ne kadar geniş yelpazede seçenek bulunacak.

13.500 m2 alan üzerinde sanat atölyeleri, 300 kişilik kültür merkezi, çok amaçlı spor salonu, psikolojik danışma merkezi, park ve çocuk atölyeleri ile 186 araçlık kapalı otopark yer alacak. Gençlerin günlük yaşamda sosyalleşebileceği, spor sanat ve bilim etkinlikleri düzenleyip katılabileceği, kaliteli vakit geçirebileceği alanlar olan gençlik merkezlerine bir yenisi ekleniyor. Eyüpsultan’da Merkez Mahallesi’ndeki 5500 metrekare alandaki gençlik merkezi İstanbulluların hizmetine sunulacak.

FESHANE OSMANLI MÜZESİ

566 yıllık geçmişimizin sergileneceği Feshane Tasavvuf ve Osmanlı Kıyafetleri Müzesi tarihe ışık tutacak Osmanlı tarihi kesitlerinin dijital olarak sergileneceği müzede farklı dönemlerdeki akımlar tematik olarak anlatılacak.

DİNAMİK İSTANBUL

Tesislerden meydanlara, sahillerden parklara, yeşil ağ koridorlarından şehir teraslarına kadar, şehrin her noktasına sporu taşıyacağız. İstanbullunun hayatına yüzlerce yeni spor tesisinden 961 mahallenin de katılacağı mahalle liglerine kadar yüzlerce proje değecek.

Göktürk Mahallesi 13.500 m2 alan üzerinde yarı olimpik yüzme havuzu fitness salonu 3 adet çok amaçlı salon kapalı otopark sanat ve müzik atölyelerinden oluşacaktır. Çevresine uyumlu mimarisiyle Göktürk, Mithatpaşa ve Mimarsinan mahallelerinde her yaştan İstanbulluya hizmet edecek.

HERKES İÇİN İSTANBUL

Çalışan anneden, bakıma muhtaç yaşlıya, engeli olan vatandaştan risk altındaki çocuklara ve şehri paylaştığımız tüm canlılara kadar İstanbul’un herkesin olduğu bilinciyle hareket edeceğiz. İstanbul 4.0 anlayışına uygun yüzlerce projeye İstanbulluların hizmetinde olacak.

Oyuncak Kütüphaneleri

Çocuklar sosyalleşsin, oyuncaklar paylaşılsın, eğitsel oyuncaklara her çocuk ulaşsın diye oyuncak kütüphaneleri kuruyoruz.

Yorumlar