ABD konsolosluğundan HDP'li belediyelere ziyaret

ABD'nin Adana Başkonsolosluğu heyeti, Güneydoğu'daki HDP'li belediyeleri ziyaretlerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
ABD konsolosluğundan HDP'li belediyelere ziyaret

ABD'nin Adana Başkonsolosluğu yetkilileri, 31 Mart yerel seçilerinin ardından HDP'nin kimi belediyelerin yönetimine geçmesi ile yine objektiflere takılmaları dikkat çekti.

ABD'nin Adana Konsoloslarının "bölge valisi" gibi hareket ederek, başta Diyarbakır olmak üzere bölge illerine yaptıkları ziyaretlerin, kendi ifadeleri ile gerçekleştirdikleri "kayıt dışı" toplantıların ardından provokatif olayların yaşanması zihinlerde çok sayıda soru işaretinin belirmesine neden oluyor.

ABD'nin Adana Konsolosluğu yetkilileri uzun bir aradan sonra yeniden geldikleri bölgede, Türkiye’de ilk defa Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulan "Kadın Meclisi"nin planladığı "Toplumsal cinsiyet eğilimi" çalışmaları için 40 bin dolar hibe desteği verdi.

Toplumsal cinsiyet eğilimi, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi toplumu yozlaştıracak, öz benliğinden koparacak bu tür Batı kaynaklı projeler önceki aylarda Türkiye'nin gündemine gelmiş ve yoğun eleştiri almıştı.

Halkın inancı ve kültürünü hedef alan söz konusu projeler, birçok Avrupa ülkesinde de eleştirilerin hedefi olmuş uygulanan kimi ülkeler bu projeleri sonlandırmıştı. Fiili işgallerden önce zihinleri işgal ederek toplumsal değişim ve dönüşümü amaçlayan Emperyalist ABD'nin ise bu projeleri destekleyen en büyük güç olması dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz günlerde de bölgedeki kimi belediyeleri ziyaret eden ABD’nin yeni Adana Konsolosu Alejandro Baez, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı ile görüştükten sonra Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk ve Batman Belediyesi başkanı Mehmet Demir ile de görüşmeler gerçekleştirdi.

Baez’in; Diyarbakır, Batman ve Mardin gibi bölgedeki önemli illeri kapsayan ziyaretleri, geçmiş yaşanmışlıklara dayanarak "ABD yine neyin peşinde?" sorusunu akıllara getirdi.

Yorumlar