15 Temmuz özel sektöre de tatil mi, resmi tatil mi?

15 Temmuz özel sektöre de tatil mi, resmi tatil mi, şeklinde soru işaretleri devlet kurumlarında çalışan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 15 Temmuz günü, 2016 yılında çıkarılan bir kanunla "resmi tatil günü" ilan edilmişti.

Google Haberlere Abone ol
15 Temmuz özel sektöre de tatil mi, resmi tatil mi

15 Temmuz özel sektöre de tatil mi, resmi tatil mi? 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde Türkiye'de bütün halk birlik içinde darbeye karşı direnmiş, büyük bir destan yazılmıştı. 15 Temmuz özel sektöre de tatil mi, resmi tatil mi?

Bu tarihi direniş esnasında 250 sivil vatandaşımız şehit düşmüş, 2 binden fazla insan da yaralanmış ve gazi olmuştu.

15 Temmuz darbe girişiminin başarılı bir şekilde atlatılmasından sonra TBMM'de çıkarılan bir kanunla bugün resmi tatil ilan edilmişti.

TBMM'de 15 Temmuz tarihinin resmi tatil olarak ilan edilmesiyle ilgili karar;

MADDE 1- (1) Ankara İline bağlı “Kazan İlçesi”nin adı “Kahramankazan” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2- (1) 17.3.1981 tarihli ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “ve 1 Mayıs günü” ibareleri “,1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü” olarak ve birinci fıkrasının (C) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“C) 1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü ve 15 Temmuz günü Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü tatilidir.”

15 Temmuz günü resmi tatil olduğu için hem resmi hem de özel sektörü ilgilendiren bir tatildir. Özel sektörde de 15 Temmuz günü tatil olarak geçiriliyor. Bu yıl da Cuma gününe denk gelen 15 Temmuz günü bütün kamu ve özel kuruluş çalışanları izinli sayılıyor.


 

Yorumlar