15 Temmuz gecesine ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Genelkurmay Başkanlığında 15 Temmuz darbe gecesinde yaşananlara ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
15 Temmuz gecesine ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz hain darbe girişimine dair yeni görüntüler ortaya çıktı.

Görüntülerde, Genelkurmay Başkanı dahil üst düzey komutanları derdest eden darbeci özel kuvvetler personelinin otobüslerle karargaha gelişi, cuntacılara ait tank ve zırhlı araçların Genelkurmay Karargahı'na girdiği dakikalar ve helikopterle darbecilere silah ve mühimmat sevkıyatı yapılması an be an yer alıyor. 

Darbeciler aslında hain girişimi gece 3’te planlamıştı, ancak mit müsteşarının karargaha gelişi onları panikletti. Fidan’ın saat 20.22'de karargahtan ayrılmasının ardından ise darbeciler hemen harekete geçti. Saat 21.21'de darbeci özel kuvvetler personelini taşıyan otobüs Genelkurmay Karargahı’na geliyor. Ağır silahlı ve tam teçhizatlı darbeciler, Ay Yıldız Nizamiyesi önünde hızla otobüsten inerek, doğrudan karargaha doğru ilerliyor.

Karargahta bulunan darbeci subaylarda onların girişlerini kolaylaştırmak için kapıda bekliyor, görevlileri bu yönde talimatlar veriyor. “Kapıyı açın, özel kuvvetler geliyor” şekildeki talimatlar net olarak duyuluyor. Daha sonra karargaha yönelen darbeciler dönemin Genelkurmay Başkanı olan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar dahil üst düzey komutanları alıkoyarak, karargahı işgal ediyor.

TANKLAR BÖYLE GELİYOR

Darbeciler o gece sadece özel kuvvetleri değil, zırhlı araçları ve tankları da karargaha yönlendirdi. Mamak’ta bulunan 28. Mekanize Tugayı’ndan çıkan darbecilere ait tanklar Genelkurmay Karargahı’na geldi. İşte o anlar da kameralara yansıyor. İlk tank gece 01.29’da İnönü Bulvarı üzerinde bulunan Ay Yıldız Nizamiyesi’nden Genelkurmay’a girişi yapıyor. Ardından diğer tanklar bir bir karargaha giriyor. Bazı tankların girişteki bariyerlere takıldığı, bazılarının ise diğerlerine yer açmak için ileri geri manevra yapıtları görülüyor. Birkaç dakika içerisinde karargahın bahçesi tanklarla doluyor.

HELİKOPTERLE MÜHİMMAT SEVKIYATI 

O gece helikopterler de cuntacılar tarafından aktif olarak kullanıldı. Cuntacılar derdest edilen üst düzey komutanları helikopterle Genelkurmay’dan darbecilerin komuta merkezi Akıncı Üssü’ne götürdü. Karargahtaki darbecilere silah ve mühimmat takviyesi de helikopterler tarafından yapıldı. Görüntülere işte bu sevkıyat anları da yansıdı. Gece 04.08’de bir helikopterin karargaha mühimmat getirmesi ve darbecilerin sandıklarda bulunan mühimmatları indirmesi de görüntülerde yer alıyor.

05.26’DA HELİKOPTER SİLAH GETİRİYOR

Darbecilerin sevkıyatı günün ilk ışıklarına kadar devam ediyor. 16 Temmuz saat 05.26’da bir başka helikopter darbecilere silah getiriyor. Darbeciler de seri bir şekilde bu silahları indiriyor. Ardından helikopter tanklarla çevirili alandan havalanarak, ayrılıyor.

Yorumlar