1 Nisan Pazartesi okullar tatil mi?

1 Nisan 2019 Pazartesi günü yani 31 Mart Yerel Seçimleri'nden hemen ertesi günü okullar tatil mi, resmi kurumlar için tatil var mı merak konusu oldu. Seçimlerden sonra genellikle okullar tatil edilir. Ancak yine de hem öğrenciler hem de öğretmenler seçimden sonraki günün tatil edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Öte yandan memurlar da bugünün resmi tatil ilan edilip edilmediğini merak ediyor.

Google Haberlere Abone ol
1 Nisan Pazartesi okullar tatil mi?

1 Nisan Pazartesi okullar tatil mi, 31 Mart yerel seçimlerinden hemen sonraki gün okulların tatil edilip edilmeyeceği merak ediliyor. 

Her seçim döneminde öğretmenler ve öğrenciler tarafından merak edilen konulardan biri, seçimin ertesi günü okulların açık olup olmadığıdır. 

Bilindiği gibi bütün seçimler okul binalarında gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle okulların tamamında seçim için farklı düzenlemeler yapılmaktadır. Okullarda yapılan bu düzenlemeler bazen normal okul düzenini bozmaktadır. Örneğin sınıflara getirilen farklı materyaller, malzemeler sınıflarda öylece kalabiliyor. Sınıflarda yapılan değişiklikler, sıra va masa taşınmaları gibi olaylar da yine yapılan değişikliklerden bazılarıdır.

Bu nedenle okullarda düzenin yeniden tesis edilebilmesi için zamana ihtiyaç duyuluyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nca yapılan resmi açıklama sonucu 1 Nisan 2019 Pazar günü tatildir.

Buna ek olarak öğretmenler de idari izinli sayılacaklardır.

1 NİSAN 2019 PAZARTESİ RESMİ TATİL Mİ?

Seçimin hemen ertesi günü sadece öğrenci ve öğretmenlere tatildir. Seçimde görev alan memurlar da dahil olmak üzere bütün memurlar diğer günü normal iş hayatına devam etmek durumundadır. Bu nedenle 1 Nisan 2019 Pazartesi günü resmi tatil değildir.

.

Yorumlar