Gümüşhane ve Çankırı'da birer köy karantinada

Rize, Van ve Yozgat'tan sonra Çankırı ve Gümüşhane'de de bir köy karantinaya alındı. Rize'de iki belde ile 4 köy karantinaya alınmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Gümüşhane ve Çankırı'da birer köy karantinada

Rize, Van ve Yozgat'tan sonra bir şehirde daha karantina uygulaması başladı.

Gümüşhane'de bir köyde koronavirüs salgını nedeniyle karantina kararı alındı.

Korona virüsü tedbiri kapsamında Gümüşhane’nin Şiran ilçesine bağlı Yukarı Kulaca köyü karantina altına alındı.

Valiliğin yaptığı açıklamada, şehir dışından gelen kişilerle kent giriş ve çıkışlarındaki köylere karşı tedbir alındığı ifade edildi. Valilik, “Kocaeli’den Şiran ilçesine geldiği belirlenen bir kişinin, Kocaeli’de korona virüsü pozitif bulgusu bulunan bir kişiyle teması tespit edildiğinden Şiran ilçesinin Yukarı Kulaca köyünde karantina tedbiri alınmıştır” ifadeleri kullanıldı. Şiran’ın nüfusu yaklaşık 22 bin kişi.

ÇANKIRI'DA DA BENZER KARAR

Çankırı'nın Çerkeş ilçesine bağlı Aliözü köyünde, şehir dışından cenazeye gelen bir kişinin dönüşte yaptırdığı testin pozitif çıkması sonrasında köye giriş ve çıkışlar geçici süreliğine durduruldu. Jandarma ekipleri tarafından giriş ve çıkışlara kapatılan köyde şimdiye dek herhangi bir vakaya rastlanmazken, sağlık ekipleri de köye giderek vatandaşlara gerekli testleri yaptı.

RİZE VE VAN'DA DA KARANTİNA

Türkiye’de resmi açıklamalara göre şimdiye kadar, Van’da Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç, Çaldıran ilçesine bağlı Han Mahallesi ile Çatak’ın Alacayer Mahallesi’ne bağlı Tellikaya ve Çemik mezraları ile Rize’nin Kendirli beldesi karantinaya alındı. 

ÇİN'DE VİRÜSÜ BİLEREK BULAŞTIRANLAR KAMERADA

 

 

Yorumlar