Göz Makyajı Teknikleri

Göz makyajı kadınların gözlerini daha güzel hale getirmelerinde ve buğulu bakışlara kavuşmalarında büyük önem taşır. Makyaj yapmak biraz maharet işidir aslında.

Google Haberlere Abone ol
Göz Makyajı Teknikleri

Göz makyajı kadınların gözlerini daha güzel hale getirmelerinde ve buğulu bakışlara kavuşmalarında büyük önem taşır. Makyaj yapmak biraz maharet işidir aslında. Kaliteli bir göz makyajı yapabilmek için makyajın tekniklerini ve gözleri daha buğulu hale getirmenin sırlarını bilmek gerekir. Göz makyajı esnasında göz şekline uygun ve gözleri daha etkili bakışlara kavuşturacak tarzı bilmek gerekir. Bu yazımızda sizlere göz makyajı nasıl yapılır? göz makyajı yapmanın teknikleri ve sırları nelerdir? gibi göz makyajı ile ilgili birçok konuda ayrıntılı bilgiler vereceğiz. 

Kolay Bir Göz Makyajı Gözlerinizi daha büyük ve daha etkili bakışlara kavuşturmak istiyorsanız sırasıyla aşağıdaki adımları uygulayın:

  • Öncelikle kendinize zevkinize ve kıyafetinize uygun bir açık renk bir de koyu renk far seçin. Seçmiş olduğunuz açık renk farı göz kapağınızın üzerine tamamen sürün. Far sürme işlemini parmağınızla yaparsanız daha etkili bir sonuç elde edersiniz.
  • İkinci adımda göz makyajı için en önemli adıma eyeliner çekmeye başlıyoruz. Bu işlemi yaparken gözünüzün iç köşesinden başlayarak ince bir şekilde eye-liner sürmeye başlayın. Gözünüzün ortasına doğru çizgiyi hafif kalınlaştırın ve dışa doğru daha da kalın bir şekilde çekerek bu kısmı tamamlayabilirsiniz. Bu sayede gözlerinizi olduğundan daha büyük gösterebilirsiniz. 
  • Üçüncü adımda koyu renk farınızı göz çukurlarının üzerine sürün ve dışa doğru parmağınızla hafifçe koyu farı dağıtın. Parmaklarınızla renkleri iyice birbirine yedirin ki açık renk far ile koyu renk far arasında çizgi oluşmasın. 
  • Son olarak kirpiklerinizi kaliteli bir maskara kullanarak daha uzun bir hale getirerek, belirgin olmasını sağlayabilirsiniz. 

Ayrıca göz makyajı esnasında gözlerinizin içine kalem çekerek bir pamuk yardımıyla ya da parmağınızla çizgiyi dağıttığınızda mükemmel buğulu gözler elde edebilirsiniz. Göz Makyajı

Göz Makyajı Teknikleri ve Sırları

  • Göz makyajı yaparken göz kalemi ve eyelineri mümkün olduğunda ince çekmeye çalışın. Çünkü bu gözlerinizi daha güzel bir görünüme kavuşturacaktır. 
  • Göz makyajında eyeliner hem kirpiklerinizin daha uzun ve görünmesini sağlayacak, hem de sizi daha büyülü bakışlara kavuşturacaktır.
  • Sıvı eyeliner kullanmak beceri ister. Eğer bunu kullanamıyorsanız göz kaleminizin ucunu iyice açarak ince bir şekilde eyeliner yerine kullanabilirsiniz.
  • Eyeliner çekerken ellerinizin titrememesi lazım. Eyelineri kirpiklerinize yakın bir şekilde uygulamaya özen gösterin. Ayrıca burada önemli olan ne kadar sık eyeliner çekerseniz eliniz o kadar alışacaktır. Bu sayede başarılı bir göz makyajı yapar hale gelirsiniz.
  • Göz makyajında dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta far seçimidir. Ten rengi beyaz olan bayanların kahverengi ve gri tonlarını tercih etmelerini tavsiye ediyoruz. Ayrıca gece kullanacağınız bir makyaj yapıyorsanız gözünüze sürdüğünüz far rengine uygun bir kalem seçimi yapmanız gerekir.
  • Siyah göz kalemini özellikle koyu tenli ve siyah saçlı bayanların tercih etmesi gerekir. Çünkü açık tenli bayanlarda siyah göz kalemi çok koyu durabilir. 
  • Eğer eyeliner çekmeyi beceremiyorsanız mümkün olduğunda aşağı bakın ve kirpiklerinize en yakın şekilde kalem çekin. Çizgiyi göz kuyruğunda sonlandırın. Eğer gözlerinize farklı bir güzellik katmak isterseniz üst kirpiklerin altına da kalem çekebilirsiniz. Burada da yine dikkat etmeniz nokta ince ve düzgün bir şekilde yapabilmektir. 

 

 

Yorumlar