Google'ın yapay zekası Bard artık Türkçe

Google Bard, Artık Türkçe Konuşabiliyor

Google Haberlere Abone ol
Google'ın yapay zekası Bard artık Türkçe

Google'ın yapay zekâ destekli sohbet botu Bard'a yeni özellikler eklendi. Türkçe dil desteği ve pek çok yeni özellik artık Bard'da.

OpenAI’ın Kasım 2022’de yayınladığı sohbet botu ChatGPT, adeta teknoloji dünyasında yeni gidişatı belirledi. Uzun yıllardır yapay zekâ teknolojileri geliştiren Google ve Meta gibi şirketler bile paniğe kapılarak bu akımı kaçırmamak için sohbet botlarını erkenden yayınladı.

Google’ın 21 Mart 2023’te kullanıma sunduğu Bard ise bugün büyük bir haberle Türkiye’deki kullanıcılarını sevindirdi. Google, 13 Temmuz itibarıyla Bard’ın Türkçe dil desteğine kavuştuğunu açıkladı.

Google, yayınladığı blog yazısında Bard’ın Arapça, Çince, Almanca, Hintçe, İspanyolca ve Türkçe dahil 40’tan fazla dili desteklemeye başladığını duyurdu. Ayrıca sohbet botuna gelen yeni özellikler de paylaşıldı.

BARD YENİ ÖZELLİKLERİ

Yanıt dinleme özelliği: Bard’ın konuşmalarınıza verdiği cevaplar artık sesli olarak dinlenebilecek.

Yanıtlarda ayarlama yapma: Bard’ın hangi tonda ve stilde yanıt vereceğini, beş farklı seçeneğe göre seçebileceğiz. Bu seçenekler basit, uzun, kısa, profesyonel ve gündelik şeklinde.

Sohbetleri sabitleme, düzenleme ve değiştirme: Bard ile yaptığınız sohbetleri artık sabitleyebilecek, bu sohbetlere daha sonradan erişebileceksiniz. Ayrıca sohbete bir ad verebileceksiniz.

Kodları daha fazla yere aktarabilme: Artık Bard’ın yazdığı Python kodları Google Colab ile birlikte Replit’e de eklenebilecek.

Yanıtları paylaşabilme: Sohbetin bir kısmı veya sadece bir cevap bağlantılar aracılığıyla paylaşılabilecek.

İstemlerde resim kullanabilme: Artık Bard’a fotoğraf gönderebilecek veya bu fotoğraf içindeki bir içeriği sorabileceğiz. Bu fonksiyonlar, Google Lens’in fonksiyonlarıyla aynı.

 

Yorumlar