Google'ın eski CEO'su dünyanın en zeki 100 çocuğunu arıyor

Google'ın eski CEO'su dünyanın en zeki çocuklarını bulmak için özel bir çalışma başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Dünyanın en zeki 100 çocuğunu arıyor

Eric Schmidt, yerkürenin en parlak 100 gencini tespit etmek için onu didik didik arayan yetenek avlama vakfı kurdu.

Teknoloji şirketinin eski yöneticisi, dünya çapındaki bir yeteneğin belirlendiği özel yaşın 16 olduğunu söylüyor.

Milyarderin Schmidt Futures adlı kuruluşu, Rise adlı projesini başlatmak için Britanyalı eğitim amaçlı hayır kuruluşu Rhodes Trust’la ekip oldu.

Schmidt, amaçlarının yeteneklerini daha iyi bir dünya inşa etmek için kullanmaları adına grup üyelerini “hayatları boyu” desteklemek olduğunu belirtiyor.

Time’a konuşan Schmidt “Soru şuydu: Mükemmeliyet için işaret alabileceğimiz en erken yaş kaçtır? Kişisel anlatılara dayalı iddiaların tamamı bunun 16 yaş civarı olduğunu söylüyor” dedi.

Bunun doğru olup olmadığını göreceğiz. Ama iddialar, kimin gerçekten istisnai biri olacağını bir dizi test, zorlu görev vesaire aracılığıyla bilebileceğiniz yönünde.

Buradaki istisnai, sadece matematiği kastetmiyor. Burada kastedilen şey bir tür yaratıcılık, sözel beceriler ve büyük bir etkiyle bağlantılı diğer türden beceri çeşitleri.

15 veya 16 yaştan önceki işaretlerin güvenilmez olduğunu düşünen birçok kişi var. 12 yaşında ve müthiş derecede etkileyici bir sürü çocuk bulunuyor. Ama söz konusu yaşın 16 olduğu konusunda mutabakat söz konusu.

Rise şu anda başvurularla yoluna devam ediyor. 100 çocuktan oluşan ilk sınıfsa 2021 Temmuz’unda açıklanacak.

Schmidt, gelecek neslin dünya meselelerinde görev almasını süratle sağlamanın acil önem taşıdığını iddia ediyor.

Google'ın eski CEO'su “Yaptığımız bütün hatalar göz önünde bulundurulduğunda, gelecek nesle ne kadar erken görev verebilirsek o kadar iyi” ifadelerini kullandı.

Genel olarak daha zekiler, daha iyimserler ve daha çok enerjileri var. Bu şeyi onlara devretmemiz için bir sürü neden var.
Schmidt, ebeveynlere, iki yaşındaki çocuklarının istisnailik belirtileri gösterip göstermediği konusunda endişelenmemelerini söyledi.

Şu an ebeveynlerin çocukları için savaştığı bir vaziyetteyiz.

Çocukların kendi başlarına da gayet iyi büyüdüğü konusunda birçok kanıt mevcut. Fakat Rise’ın ilginç olmasının nedeni, bir sürü yetenek programı olduğu halde hiçbirinin dünya çapında olmaması.

Kaynak: Independent Turkish

Yorumlar