Google reklam verme fiyatları 2022 ne kadar, nasıl reklam verilir?

Google reklam verme fiyatları 2022 ne kadar, Google Adwords reklam vermek faydalı mı, nereden ve nasıl reklam verilir?

Google Haberlere Abone ol
Google reklam verme fiyatları 2022 ne kadar, nasıl

Google reklam verme fiyatları 2022 yılı itibarıyla ne kadar, Google Adwords reklam vermek faydalı mı, nereden ve nasıl reklam verilir? İşte Google reklam verme hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

İnternet dünyasında yer almak başlı başına bir adım iken, bu dünyada varlığını sürdürmek veya son dönemlerin moda tabiriyle sürdürebilirlik kazanmak daha büyük bir adım olur. Sanal alemde var olmak artık hemen hemen herkesin, kişilerin, kuruluşların olmazsa olmazı olduğu için herkesin yer aldığını söyleyebiliriz. Ancak bu yer almanın şekli son derece önem arz ediyor. 

Yani internette bir site açmak ya da herhangi bir sosyal medya platformunda hesap açmakla sanal alemde var olmanız yeterli olmuyor. Peki, ne yapmak gerekiyor? Bu sorunun cevabı kişilire veya kuruluşlara göre değişkenlik gösterebiliyor. 

Örnek vermek gerekirse; şayet ünlüm olmak isteyen veya ünlü bir kişi iseniz yani sanatçı, siyasetçi, vaiz, oyuncu, fenomen, Youtuber veya toplumun belli bir kesimine hitap eden herhangi biriyseniz yapmanız gereken veya yerine getirmeniz gereken birden fazla şartlar var. Yine aynı şekilde bir alışveriş sitesi, oyun sitesi veya haber sitesi sahibiyseniz birbirine bağımlı ancak tamamen farklı çalışmalar gerektiren birçok şey yapmanız gerekiyor. Bizim burada değineceğimiz anlatmaya çalışacağımız konu sadece bu işlerden bir tanesi belki de en basit olanı yani Google reklam vermek işi olacak. Diğer çalışmaları veya yapmanız gereken diğer konuları ise danışmanlarınızdan öğrenebilirsiniz. Çünkü internette yer alacaksanız mutlaka danışmanlarınız olması gerekiyor. 

Google reklam vermek aslında son derece basit bir işlemdir; ancak reklamlar rekabet ortamına yenilmemek, harcadığınız bütçeyi daha verimli kullanmak için mutlaka uzmanından danışmanlık almanızı öneririz. Her işte olduğu gibi bu işin de uzmanları en iyisini sizler için ayarlayacaklardır. Aksi durumda, danışmana vermekten kaçındığınız paranın on mislini gereksiz reklam harcamalarında kaybedebilirsiniz.

Reklam vermeden önce, öncelikle kendinize bir bütçe belirlemeniz gerekiyor. Sonrasında yapacağınız reklam türüne karar vermeniz gerekiyor. 

Google reklam vermenin birçok türü var. Bunlardan öne çıkanları, Google arama motorunda hedef kelimelerde en üst sırada çıkmak, web sitelerinin sağında yer alan kutucuklarda ilgili konular ve haberlerde çıkmak ve son olarak video reklamlarda yer almak.

Amacınız sitenize trafik çekmek, daha fazla kullanıcı kazanmak ise size "arama motorunda arama yapıldığında en üst sırada çıkmak" temalı reklamı önerebiliriz. 

Ünlü bir kişiyseniz ya da ünlü olmak istiyorsanız; daha fazla görsel hafızalara hitap etmek istiyorsanız kutulu reklamlarda çıkmak üzere görsel reklamlar üzerinden reklam verebilirsiniz. 

Google reklam vermek için öncelikle bir Google hesabınız olması gerekiyor. İnternet ortamında var olan hemen hemen herkesin bir Google hesabı var diye tahmin ediyoruz. 

Google hesabınız yoksa Google Hesap Açmak başlıklı makalemizi şuradan okuyarak öncelikle bir Google veya Gmail hesabı açmanız gerekiyor. 

Akabinde Google hesabınızla Google Adwords uygulamasına giriş yapmanız gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra zaten karşınıza direkt "Yeni Kampanya Oluştur" şeklinde bir başlık çıkacaktır. 

Bu başlığı takip ederek reklamlarınızı rahatlıkla oluşturabilirsiniz. 

Google reklam verme fiyatları vereceğiniz reklamın konusuna göre değişkenlik gösterecektir. 

Sabit bir Google reklam fiyatı olduğu söylenemez. Örnek vermek gerekirse "online alışveriş" kelimesinde reklam vermek isterseniz, bu kelimede rekabete bakılır. Ne kadar çok rakip varsa kelimede üste çıkmak o kadar çok pahalı olur. Bu nedenle reklamda üste çıkmak için de bayağı bir bütçe harcamanız gerekecek. 

Burada reklam verme ve ne kadar harcayacağınız konusunda Google tarafından yapılan kısa bir özeti sizlerle paylaşmak isteriz. Aşağıda Google reklam tıklama ücreti veya reklamlarınızın aldığı tıklama başına maliyet ve sizin gözden çıkarabileceğiniz toplam maliyetler konusunda önemli bir detay yer alıyor.

İşte o detaylı kısa açıklama: 

Reklamınızın, maliyetleri 0,20 TL ve 0,40 TL olan iki tıklama aldığını varsayalım. Bu durumda toplam maliyet 0,60 TL olur. Ortalama TBM değeri olan 0,30 TL'yi elde etmek için 0,60 TL'yi (toplam maliyetiniz) 2'ye (toplam tıklama sayısı) bölersiniz.

Ortalama TBM tutarlarınızı Kampanyalar'daki "Ort. TBM" sütununda bulabilirsiniz.

Otel Reklamları için Ort. TBM, bazen Maks. TMB'den yüksek olabilir. Bunun nedeni, Maks. TMB'nin seyahat planındaki gece sayısıyla çarpılmasıdır. Örneğin Maks. TBM 2 TL olarak ayarlandığında 1 gecelik konaklama için en yüksek tıklama tutarı 2 TL olur. 3 gecelik konaklamada ise tıklamanın en yüksek maliyeti 6 TL olacaktır. Ort. TBM, her tıklama için ödediğiniz tam fiyatı yansıtır.

Yeni mi başlıyor veya bir tıklama için ortalama ne kadar ücretlendirilebileceğiniz hakkında fikir sahibi mi olmak istiyorsunuz? Arama Ağı kampanyalarınızın tahmini ortalama TBM tutarını öğrenmek için Anahtar Kelime Planlayıcı'yı kullanbilirsiniz .

Basit bir mantıkla söylemek gerekirse söz konusu kelimede en çok parayı veren en üst sırada yer alır. Burada da reklamı vereceğiniz zaman size soracaklar, "teklif usulüyle mi" yoksa "trafiği artırma usulüyle mi" ödeme yapmak istersiniz. 

Teklif usulü en üst teklifi veren en üstte çıkar mantığıyla sizi de en üste çıkarırlar; ancak paranızı da ona göre biraz fazla alırlar. 


 

Yorumlar