Gökhan Zan'ı aday gösteren parti desteğini çekti

Hatay'da adaylıktan çekilmesi için CHP'den rüşvet teklifleri geldiğini açıklayan Gökhan Zan, seçimlere 12 gün kala adaylıktan çekildi. Zan'ın aday olması halinde CHP adayının seçimi kaybedeceği kesinleşiyordu.

Google Haberlere Abone ol
Gökhan Zan'ı aday gösteren parti desteğini çekti

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediyesi adayı Gökhan Zan, adaylıktan çekilmesi için kendisine rüşvet teklif edildiğini söylemişti.

Adaylığı 12 Şubat’ta duyurulan Zan, CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı adaylıktan çekmesi durumunda ortak aday için çekileceğini açıklamıştı.

Bu gelişmeler üzerine TİP'ten flaş bir karar geldi.

Partinin X'teki hesabından yapılan duyuruda Zan'ın Hatay adaylığının geri çekildiği belirtildi.

Gökhan Zan, İşçi Partisi'nden önce İyi Parti'de siyaset yapıyordu; ancak son seçimlerde aday gösterilmeyince partisinde istifa etmişti.

"TEHDİT VE ŞANTAJA MARUZ KALDIM, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM"

TİP'in Hatay Belediye başkanı adaylığını geri çektiği Gökhan Zan, savcılık önünde ilk açıklamasını yaptı.

Sosyal medya hesabından bir video paylaşan Zan, paylaşımına şu notu düştü: "Sevgili Halkım Sizlerle bu yola çıkarken asla pes etmeyeceğimi, mücadeleden vazgeçmeyeceğimi, yolumuza engeller çıkarsalar da geri adım atmayacağımı söylemiştim. Halkımızın kaynaklarını ve tercihlerini sömürerek kurdukları saltanatı sürdürmek isteyenler, adaylığımızdan ilk günden beri rahatsız oldular. Tehditlerine ve şantajlarına boyun eğmediğimde de bu sefer en iyi bildikleri fetöcü yöntemlere, montajlara sarıldılar. Ama bu sefer sert kayaya çarptılar ve desteğini her zaman yanımda hissettiğim siz değerli hemşerilerimin mücadele azmine ve kararlılığına yenik düşecekler. Yoluma ve adaylığıma halkımla birlikte daha azimli ve güçlü bir şekilde devam edeceğim. Karanlık odaklara, kiralık çetelere ve satılık kalemlere inat güzel günler göreceğiz… “Uğradığım tehdit ve şantajlar hakkında yaptığım suç duyurusu sonrası basın açıklamamı saygıyla paylaşıyorum.”

Ayrıntılar Geliyor...

Yorumlar