Getir 2 bin 500 çalışanını işten çıkardı

Getir, yeniden yapılanma gerekçesiyle 2 bin 500 çalışanıyla yollarını ayırdı.

Google Haberlere Abone ol
Getir 2 bin 500 çalışanını işten çıkardı

Hızlı sipariş uygulaması "Getir" 23 bin çalışanından 2 bin 500'ü ile yollarını ayırdığını duyurdu.

Market ürünleri hızlı teslimat sektörünün öncüsü olan Getir, operasyonel verimliliği artırmak amacıyla global organizasyonunu yeniden yapılandırma kararı aldığını duyurdu. Şirket, kuryelerden depo görevlilerine kadar 5 ülkede toplam yaklaşık 23 bin çalışanıyla faaliyet gösterdiği Getir ekosistemi içinde operasyonlarını sürdüreceğini açıkladı.

Ancak, alınan zor bir kararla, operasyonlarını sürdürdüğü pazarlarda 2 bin 500 çalışanıyla yollarını ayırmaya karar verdiklerini belirtti. Bu adımın, şirketin Getir’in adil ve iyi olma ilkesine sadık kalarak gerçekleşeceği vurgulandı. Kararın, faaliyet gösterilen ülkelerin yasalarına tam uyum içerisinde uygulanacağı ifade edildi.

Getir açıklamasında, süreçten etkilenen tüm çalışanlar için en doğru ve adil çözümlerin bulunacağına dikkat çekti. Özverili çalışmaları ve şirkete katkıları için tüm çalışanlarına teşekkür eden şirket, Türkiye, İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD gibi ülkelerdeki faaliyetlerine devam edeceğini ve bu bölgelerde sekiz yıl önce öncülük ettiği iş modelinin geleceğine inandığını vurguladı.

Getir'in gelecek dönemde de sektöre öncülük etmeye devam edeceği ve hizmetlerini sürdüreceği belirtilirken, şirketin bu adımının daha etkin ve verimli bir operasyonel yapı oluşturma amacını taşıdığı ifade edildi.

Getir'den yapılan açkılamada şöyle denildi: 

Market ürünleri hızlı teslimat sektörünün öncüsü Getir olarak, operasyonel verimliliğimizi önemli ölçüde artırmak için global organizasyonumuzu yeniden yapılandırma kararı aldık.

Getir ekosisteminde, kuryeler, depo görevlileri ve ofis çalışanları dahil olmak üzere 5 ülkede yaklaşık 23 bin çalışan bulunuyor.

Ancak, üzülerek aldığımız kararla, ekibimizi küçülterek operasyonlarımızı sürdürdüğümüz pazarlarda yaklaşık 2 bin 500 çalışanımızla yollarımızı ayırıyoruz.

Bu zor kararı, süreçten etkilenen tüm çalışanlarımız için, Getir’in iyi ve adil olma ilkesine sadık kalarak, en doğru şekilde ve faaliyet gösterdiğimiz ülkelerin yasalarına tam uyum içinde uygulayacağız.

Özverili çalışmaları ve şirketimize yaptıkları önemli katkılar için tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Getir olarak Türkiye, İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD'de faaliyetlerimize devam ederek, sekiz yıl önce kurulmasına öncülük ettiğimiz bu iş modelinin geleceğine olan inancımızla, önümüzdeki dönemde de sektöre öncülük edeceğiz.

Yorumlar