Gazetelerin bugünkü manşetleri - 26 Ekim 2018 Cuma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 yıl aradan sonra ilk kez Çankaya Köşkü'nde kabullerde bulunması gazetelerin bugünkü birinci sayfalarında yer aldı. Türkiye'de 26 Ekim 2018 tarihinde yayınlanan gazetelerin manşetlerinde neler var? Hangi gazete Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri nasıl gördü?

Google Haberlere Abone ol
Gazetelerin bugünkü manşetleri - 26 Ekim

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

Türkiye'de 26 Ekim 2018 Cuma günü yayınlanan gazetelerin öne çıkardığı haberleri, birinci sayfaları ve manşetlerinde neler vardı? Gazete haberleri en çok takip edilen Hürriyet, Sabah, Habertürk, Yeni Şafak, Sözcü, Star, Karar ve Cumhuriyet gibi gazeteler bugün hangi manşetleri attı? Gazete manşetleri sonhaberler.com'da her sabah sizlerle.

Türkiye'de bugün yayınlanan gazetelerin öne çıkardığı haberler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 yıl aradan sonra ilk kez Beştepe Külliyesi'nin yerine Çankaya Köşkü'nü kullanarak burada ziyaretleri kabul etmesi oldu.

Gazetelerin öne çıkardığı ikinci bir haber ise Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın dün Alman Mevkidaşı ile gerçekleştirdiği zirve oldu. Akşam gazetesi bu haber için "Güçlü işbirliği dönemine giriyoruz" başlığı attı. 

Akşam'ın manşetinde ise bugün "100 kilo altın Akkaş'tan çıktı" başlığıyla FETÖ ile ilgili bir haber yer aldı. Haberde, Cumhurbaşkan Erdoğan'ın Isparta'da 100 kilogram altın bulunduğuna dair sözleri hatırlatıldıktan sonra, külçe külçe altınlar ile milyonlarca lira paranın bildiri dağıtan FETÖ savcılarından Muammer Akkaş'ın amcasından çıktığı belirtildi. 

Birgün Gazetesi ise vatandaş için büyük bir sorunun çözümü olarak kabul edilen İmar Barışı'nı eleştiren manşetle çıktı. Gazete İmar Barışı için, "Daha fazla oy için daha fazla talan" başlığını attı. 

Gazete birinci sayfasında AK Parti ve hükümeti hedef alan çeşitli haberler yer aldı. 

Cumhuriyet Gazetesi ise bugün İstanbul'da "büyük rant" özel haberiyle çıktı. Gazetenin iddiasına göre birçok büyük şirket, kendilerine tanınan emsalleri beğenmeyerek plan değişikliği yoluyla milyonlar metrekarelik yeni emsal hakları elde etti. Habere göre bu yolla, İstanbul'da çarpık yapılaşmanın daha da kötüleştiği belirtildi.

Cumhuriyet'in bugün öne çıkardığı bir başka haber ise CHP'nin "Sağ kesimin dili" ifadesine çizik atması oldu. Sağ seçmenin oylarını kazanmak için bütün seçimlerde bu ifadeyi öne çıkaran CHP'nin artık bundan vazgeçtiği belirtilen haberde, "İttifakın bitmesiyle eli güçlenen CHP, kucaklayıcı böylemi benimsedi" denildi.

Hürriyet Gazetesi, bugünkü manşetine Cemal Kaşıkçı cinayetinin baş şüphelilerinden Prens Bin Selman'ın Çöl Davosu'nu taşıdı. "Yine Para Konuştu" manşetiyle çıkan gazete, Cemal Kaşıkçı cinayeti nedeniyle Suudi Arabistan'a yaptırım uygulayacağını açıklayan başta ABD olmak üzere, birçok ülkenin Çöl Davosu'nda Prens Bin Selman'dan ihale kapma yarışına girdiğini yazdı.

Gazetenin öne çıkardığı diğer haberler ise Almanya ile yapılan ekonomi zirvesi ve Esenyurt'ta dün çıkan yangın oldu.

Sabah Gazetesi, bugün Mardin'in Savurkapı Mahallesi'nde mahallelinin dayanışma yoluyla yaptığı okulu manşet yaptı. Gazete haber için, "Isıtan Dayanışma" başlığını attı.

Gazete, 4 yıl sonra Çankaya'da yapılan kabulleri, Almanya ile yapılan ekonomi zirvesini de ön sayfalardan gördü. 

Sözcü Gazetesi ise yine her zaman olduğu gibi hükümet ve AK Parti'ye yönelik en küçük bir hatayı kaçırmadı. AK Partili Hayati Yazıcı'nınn açıklamalarından sonra kendisine sert tepki gösteren Melih Gökçek'in açıklamalarını manşetinden veren gazete bu yolla AK Parti içinde çatlak oluşturma gayretini gösterdi.

Gazete Bülent Arınç'ın oğlu Mücahit Arınç ile AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner arasında da kavga çıktığını ileri sürdü.

Yeni Şafak Gazetesi, bugünkü manşetine Cemal Kaşıkçı cinayetinin planlı bir şekilde işlendiğini itiraf eden Suudi Arabistan başsavcısının açıklamalarını taşıdı. Gazete haber için, "Evet Biz Yaptık" başlığını attı.

BÜTÜN GAZETE MANŞETLERİ

Türkiye'de 26 Ekim 2018 tarihinde yayınlanan bütün gazetelerin manşetlerini ise aşağıdaki linke tıklayarak bulabilirsiniz.. Günün gazete manşetleri ile ilgili haberimizi sizin için hazırladık.

İşte günün gazete manşetleri:

Yorumlar