Gazete Duvar kimin, sahibi kimdir?

Gazete Duvar kimin, sahibi kimdir soruları söz konusu internet sitesinde yaşanan istifa krizinden sonra merak konusu oldu. AK Parti ve hükümet karşıtlığıyla bilinen sitenin yönetiminde istifa eden isimler ile patron arasında anlaşmazlık çıktığı belirtiliyor. Peki, patronu kim?

Google Haberlere Abone ol
Gazete Duvar kimin, sahibi kimdir?

Gazete Duvar kimin, sahibi kimdir, kim tarafından ne zaman ve nerede kuruldu, nereden finanse ediliyor, para kaynağı nedir soruları bu aralar merakla cevap bekliyor. 

Türkiye'de Erdoğan ve AK Parti karşıtlığıyla bilinen sitelerin başında gelenlerden biri de Gazete Duvar isimli internet sitesidir. 

CHP'li belediyeler tarafından da son dönemlerde finanse edilen sitenin sahibinin kim olduğu ise uzun süredir merak ediliyor.

Gazete Duvar isimli sitenin sahibi görünürde Vedat Zencir'dir. Ancak Vedat Zencir'in söz konusu sitede çalışan isimlerin ücretlerini karşılayacak kadar zengin olmadığı biliniyor. Bu nedenle sitenin asıl finansörlerinin kim olduğu ise merak ediliyordu. 

Gazete Duvar'ın asıl finansörlerinin ABD ve Avrupa kaynaklı vakıflar ve Türkiye aleyhinde faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarına destek olan mihraklar olduğu daha önce ortaya çıkmıştı. 

Site, "Yurt dışından fonlanan medya" içerisinde yer alıyor. 

Öte yandan son dönemlerde CHP'li belediyeler tarafından da reklamlarla fonlandığı biliniyor. 

Gazetenin sahibi olduğu belirtilen Vedat Zencir ise Türkiye'nin ilk "vicdani retçileri"nden biri olduğu biliniyor. 


 

Yorumlar