Galip Usta kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Galip Usta, İstanbul Fatih Camii'nde uğradığı silahlı saldırı sonrasında merakla araştırılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Galip Usta kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Galip Usta kimdir, nerelidir soruları Fatih Camii'nde yaşanan saldırıyla birlikte gündem oldu.

Galip Usta, 1954 yılında Manisa'nın Salihli ilçesinde dünyaya gelmiştir.

Kurra hafız olarak tanınan Usta, Kur'an-ı Kerim'i yedi kıraat ve on rivayet şeklinde okuyabilme yeteneğine sahip nadir hafızlardan biridir.

Türkiye'nin önde gelen Kur'an okuyucuları arasında yer alan Galip Usta, bu alandaki üstün bilgi ve ezber yeteneği ile tanınmaktadır​​.

YAKIN DÖNEMDE YAŞANAN MENFUR SALDIRI

Geçtiğimiz günlerde, İstanbul'da bulunan Fatih Camii'nin imamı olan Galip Usta, cami cemaatinden bir kişiyle birlikte bir saldırıya uğramıştır.

Olay, cami içerisinde slogan atarak rahatsızlık veren bir şahıs tarafından gerçekleştirilmiştir.

Galip Usta ve camide bulunan Bilal Erdem, bu şahsın bıçaklı saldırısı sonucu yaralanmış ve güvenlik kameraları tarafından kaydedilmiş olan bu olay, hastanede tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikelerinin sürdüğü bir vakaya dönüşmüştür​​​​​​.

SALDIRIYLA İLGİLİ YENİ DETAYLAR

Fatih Camisi'nde dün akşam namazı sırasında meydana gelen bir olayda, şüpheli bir saldırgan tarafından Fatih Camisi İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve cami cemaatinden bir kişi bıçakla yaralandı. Saldırı sonrasında hızla müdahale edilerek, saldırgan gözaltına alındı. İmam Usta'nın üç yerinden, boğaz bölgesi dahil olmak üzere bıçaklandığı ve durumunun ciddiyeti belirtildi. Saldırıya uğrayan iki kişinin de sağlık durumlarının iyiye gittiği bildirildi.

Şüpheli Ö.S, namaz esnasında sorun çıkardıktan sonra özel güvenlik görevlileri tarafından camiden uzaklaştırıldı. Namazın ardından imam odasına giren Ö.S, imam Galip Usta ile konuşmak istediğini ifade etti. Bu sırada araya giren cami cemaatinden Bilal Erdem de saldırıya uğradı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Polis ekiplerince yapılan incelemede, Ö.S'nin "Allahu Ekber, kahrolsun İsrail. Uyanın Müslümanlar" şeklinde bağırdığı ve bu durum üzerine İmam Usta'nın müdahalede bulunduğu tespit edildi. Ö.S, daha sonra imam odasına giderek, İmam Galip Usta ve Bilal Erdem'i bıçakladı. Güvenlik görevlileri tarafından yakalanan Ö.S gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Mayadağlı, yaralı imamın sağlık durumu hakkında TRT Haber'e açıklamalarda bulundu. İmam Galip Usta'nın ciddi yaralar alarak hastaneye getirildiğini, zamanında müdahale olmasaydı hayatını kaybetme riskinin yüksek olduğunu belirtti. İmamın boğaz, göğüs ve sırt bölgesinden üç bıçak darbesi aldığı ve durumunun stabil olduğu ifade edildi. Hayati tehlikenin olmadığı, durumun kontrol altında olduğu ve gerekli müdahalelerin yapıldığı bilgisi verildi.

 

Yorumlar