Fatih Camii'ndeki saldırıda yeni detaylar

Fatih Camii'nde yaşanan saldırının yeni detayları ortaya çıktı. İddiaya göre, saldırgan cami içerisinde İsrail aleyhine sloganlar atarak cami cemaatini rahatsız etmeye başlayınca güvenlik görevlileri şüpheliyi dışarı çıkardı. Geri gelen şüpheli imamı öldüresiye bıçakladı.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Camii'ndeki saldırıda yeni detaylar

Fatih Camisi'nde dün akşam namazı sırasında meydana gelen bir olayda, şüpheli bir saldırgan tarafından Fatih Camisi İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve cami cemaatinden bir kişi bıçakla yaralandı. Saldırı sonrasında hızla müdahale edilerek, saldırgan gözaltına alındı. İmam Usta'nın üç yerinden, boğaz bölgesi dahil olmak üzere bıçaklandığı ve durumunun ciddiyeti belirtildi. Saldırıya uğrayan iki kişinin de sağlık durumlarının iyiye gittiği bildirildi.

CAMİ İÇERİSİNDE YAŞANANLAR

Şüpheli Ö.S, namaz esnasında sorun çıkardıktan sonra özel güvenlik görevlileri tarafından camiden uzaklaştırıldı. Namazın ardından imam odasına giren Ö.S, imam Galip Usta ile konuşmak istediğini ifade etti. Bu sırada araya giren cami cemaatinden Bilal Erdem de saldırıya uğradı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve yaralılar hastaneye kaldırıldı.

ŞÜPHELİNİN TUTUKLANMASI VE SORUŞTURMA

Polis ekiplerince yapılan incelemede, Ö.S'nin "Allahu Ekber, kahrolsun İsrail. Uyanın Müslümanlar" şeklinde bağırdığı ve bu durum üzerine İmam Usta'nın müdahalede bulunduğu tespit edildi. Ö.S, daha sonra imam odasına giderek, İmam Galip Usta ve Bilal Erdem'i bıçakladı. Güvenlik görevlileri tarafından yakalanan Ö.S gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

YARALI İMAMIN SAĞLIK DURUMU

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Mayadağlı, yaralı imamın sağlık durumu hakkında TRT Haber'e açıklamalarda bulundu. İmam Galip Usta'nın ciddi yaralar alarak hastaneye getirildiğini, zamanında müdahale olmasaydı hayatını kaybetme riskinin yüksek olduğunu belirtti. İmamın boğaz, göğüs ve sırt bölgesinden üç bıçak darbesi aldığı ve durumunun stabil olduğu ifade edildi. Hayati tehlikenin olmadığı, durumun kontrol altında olduğu ve gerekli müdahalelerin yapıldığı bilgisi verildi.

Yorumlar