Quaresma'dan Beşiktaş'a ihtarname

Beşiktaş tarafından maaşı ödenmeyen Ricardo Quaresma'nın kulüpten ayrılması gündemde. Kulüp yönetimi ödeme yapmazsa ünlü futbolcu serbest kalabilir.

Google Haberlere Abone ol
Quaresma'dan Beşiktaş'a ihtarname

Beşiktaş ödeme yapmazsa ünlü futbolcu serbest kalma hakkını elde edecek. Milliyet'ten Serdar Sarıdağ'ın haberine göre; Beşiktaş'ta Negredo ve Pepe'nin alacaklarına karşılık serbest kalmasından sonra bir başka yıldız oyuncu Ricardo Quaresma'nın da aynı şekilde kulüpten ayrılması gündeme geldi. Ekim ve Kasım ayı maaşlarını tahsil edemediği bildirilen Portekizli futbolcunun, avukatı aracılığıyla siyah-beyazlı kulübe ödeme için ihtarname gönderdiği ortaya çıktı.

Teknik Direktör Şenol Güneş'in Trabzonspor maçının devre arasında oyundan alıp, Kasımpaşa karşılaşmasında 90 dakika yedek beklettiği Quaresma'nın bazı Çin ve Arap kulüplerinin radarında olduğunu bilen siyah-beyazlılar bu nedenle Portekizli oyuncunun ödemelerine dikkat edecek. Beşiktaş'ın Ocak ayının ikinci haftasına kadar yaklaşık 450 bin Euro tutarındaki parayı ödememesi halinde Quaresma serbest kalma hakkı kazanabilecek.

Beşiktaş Kulübü, Ricardo Quaresma'nın sözleşmesini 7 Şubat 2017 tarihinde 3 yıl uzatmıştı. Yeni kontrata göre Portekizli futbolcuyu bu sezon 2 milyon 100 bin Euro garanti ücret ödenmesi gerekiyor. 35 yaşındaki Quaresma puan başına da 4 bin Euro kazanıyor.

Kartal'da ikinci dönemini yaşayan Ricardo Quaresma geride kalan 6 sezonda 214 resmi maça çıkarken, toplam 112 gole doğrudan katkı sundu. Rakip fileleri 37 kez havalandıran Portekizli futbolcu, 75 kez de takım arkadaşlarını golle buluşturdu. Quaresma bu sezon 22 maçta 3 gol, 11 asistlik performans sergiledi.

Takım içerisindeki parasal sorunları bazı yabancı oyunculara göre çok sorun etmeyen fakat ödemelerin uzun süre yapılmaması nedeniyle harekete geçen Quaresma'nın gönderdiği ihtarnameyi teslim alan yönetim önümüzdeki birkaç gün içinde Quaresma'nın alacağının bir kısmını ödeyecek. Süper Lig'in ikinci yarısında sadece Quaresma'nın değil, alacakları içeride olan birçok futbolcunun ödemelerini yapacak olan Beşiktaş Yönetimi, böylece bu oyuncuların serbest kalma ihtimallerini de ortadan kaldıracak.

Yorumlar