Derbi maçı bitti, saha karıştı | Derbi Maçı Özeti

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki derbi maçı berabere bitince saha karıştı. Galatasaraylı bütün futbolcular bir anda Jailson'u kovaladı. Brezilyalı futbolcu koşarak soyunma odasına gitti. Derbi sonrası çıkan kavgada hakem Fırat Aydınus, Ndiaye, Jailson ve Soldado'ya kırmızı, Belhanda'ya ise sarı kart verdi. Süper Lig'de 11. haftanın en önemli karşılaşmasında Galatasaray'ın 2-0 öne geçtiği maçta Fenerbahçe müthiş bir geri dönüş yaptı ve maç 2-2 berabere bitti. Türk Telekom Stadı'nda oynanan mücadelede konuk ekip Fenerbahçe'nin gollerini penaltıdan 66. dakikada Valbuena ve 72. dakikada Jailson atarken, ev sahibi Galatasaray'ın gollerini 41. dakikada Donk ve 49. dakikada Linnes kaydetti. Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 20'ye yükseltip liderlik yarışını sürdürürken Fenerbahçe de puanını 11 yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Derbi maçı bitti, saha karıştı | Derbi Maçı Özeti

Türkiye futbolunun iki ezeli rakibi Galatasaray ile Fenerbahçe bir kez daha karşı karşıya geldi. Maçta gülen taraf olmadı, ancak Fenerbahçe 2-0 mağlup durumdayken durumu kendi lehine çevirmeyi başararak maçın 2-2 bitmesini sağladı. Maç bu skorla sona erince Galatasaray Türk Telekom Stadyumu bir anda karıştı. Galatasaraylı bütün futbolcular bir anda Jailson'u kovaladı. Brezilyalı futbolcu koşarak soyunma odasına gitti. Derbi sonrası çıkan kavgada hakem Fırat Aydınus, Ndiaye, Jailson ve Soldado'ya kırmızı, Belhanda'ya ise sarı kart verdi. Süper Lig'de 11. haftanın en önemli karşılaşmasında Galatasaray'ın 2-0 öne geçtiği maçta Fenerbahçe müthiş bir geri dönüş yaptı ve maç 2-2 berabere bitti. Türk Telekom Stadı'nda oynanan mücadelede konuk ekip Fenerbahçe'nin gollerini penaltıdan 66. dakikada Valbuena ve 72. dakikada Jailson atarken, ev sahibi Galatasaray'ın gollerini 41. dakikada Donk ve 49. dakikada Linnes kaydetti. Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 20'ye yükseltip liderlik yarışını sürdürürken Fenerbahçe de puanını 11 yaptı.

GALATASARAY-FENERBAHÇE DERBİSİ MAÇ ÖZETİ

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasındaki derbi maçta Galatasaray ile Fenerbahçe 2-2 beraber kaldı.

8. dakikada Ömer Bayram'ın ceza sahası dışı sol çaprazdan sert şutunda, top yandan auta çıktı.

12. dakikada Onyekuru'nun sağdan ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Sinan Gümüş, sağ çaprazdan düşerken şutunu çekti ancak meşin yuvarlak uzak direğin yanından auta gitti.

18. dakikada Eljif Elmas'ın pasıyla savunma arkasına sarkan Ayew'den önce zamanında kalesini terk eden Muslera, topu taca yollayarak önemli bir tehlikeyi savuşturdu.

19. dakikada Benzia, uzaktan sert bir şekilde vurduğu meşin yuvarlağı az farkla yandan auta gönderdi.

20. dakikada Ömer Bayram'ın soldan ortaladığı top Isla'ya çarparak yön değiştirdi ve kaleye yöneldi. Kaleci Harun Tekin, son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.

28. dakikada sol kanatta topla buluşan Frey, Ozan Kabak'tan sıyrıldıktan sonra ceza sahasına girdi. Serdar Aziz'in açısını kapattığı İsviçreli futbolcunun etkisiz şutunda, top kaleci Muslera'da kaldı.

31. dakikada Galatasaray, derbide öne geçti. Belhanda'nın sağdan kullandığı kornerde arka direkte Serdar Aziz'in kafayla indirdiği topa altıpasta dokunan Donk, meşin yuvarlağı kaleci Harun Tekin'in üzerinden ağlara gönderdi: 1-0.

35. dakikada Belhanda'nın sağdan kullandığı faulde altıpas gerisinde yükselen Sinan Gümüş'ün kafayla vurduğu top, yan direkten döndü. Pozisyonun devamında Fenerbahçe savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

42. dakikada hızlı gelişen ev sahibi ekibin atağında Belhanda'nın pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda buluşan Onyekuru'nun vuruşunda, top yandan auta çıktı.

Mücadelenin ilk yarısı sarı-kırmızılı ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI

49. dakikada Belhanda'nın pasıyla sağdan ceza sahasına giren Linnes, son çizgi üzerinde pasını altıpas gerisindeki Onyekuru'ya çıkardı. Bu futbolcunun bekletmeden şutunda, kaleci Harun Tekin soluna gelen topu kornere çeldi.

Aynı dakika içinde Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Belhanda'nın sağdan kullandığı kornerde Fenerbahçe savunmasının uzaklaştırmak istediği top ceza sahası dışı sağ çaprazdaki Linnes'in önünde kaldı. Norveçli futbolcunun bekletmeden yerden sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Harun Tekin'in sağından ağlarla buluştu: 2-0.

51. dakikada Valbuena'nın soldan kullandığı faulde meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

55. dakikada sağ kanatta buluştuğu topla ceza sahasına sokulan Ayew'in çaprazdan şutunda, top uzak kale direğinin yanından az farkla auta gitti.

64. dakikada sağdan ceza sahasına giren Isla meşin yuvarlağı içeri çevirdikten sonra kaleci Muslera ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Pozisyonu Video Yardımcı Hakem (VAR) uyarısıyla yeniden izleyen hakem Fırat Aydınus penaltı kararı verdi. 66. dakikada penaltıyı kullanan Valbuena, meşin yuvarlağı Muslera'nın sağından ağlara gönderdi: 2-1.

72. dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Valbuena, pasını ceza sahası yayı içindeki Jailson'a aktardı. Brezilyalı futbolcu, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Muslera'nın solunda filelerle buluşturdu: 2-2.

80. dakikada Onyekuru'nun soldan ortasında penaltı noktası üzerindeki Sinan Gümüş'ün gelişine vuruşunda, savunmada Skrtel'e çarpan top az farkla yandan auta çıktı.

85. dakikada Jailson'un derinlemesine pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda buluşan Soldado, daha uygun durumdaki Eljif Elmas'ı gördü. Bu oyuncunun penaltı noktası gerisinden vuruşunda kaleci Muslera soluna gelen topu güçlükle kornere gönderdi. 

Aynı dakikada sağdan paslaşılarak kullanılan kornerde Jailson'un ceza sahası dışı sağ çaprazdan vuruşunda, Linnes'ten seken top arka direkte altıpas gerisindeki Skrtel'in önünde aldı. Muslera ile karşı karşıya yaptığı vuruşta top ters köşeden az farkla auta gitti.

Mücadele 2-2 beraberlikle sona erdi.

DERBİ MAÇINDA ÇIKAN KAVGANIN NEDENİ

Maç içinde tartışan Belhanda ile Soldado mücadele sonrası tartışırken, sarı-lacivertli futbolcu Jailson Belhanda'ya tokat attı. Bu olaydan sonra iki takımın oyuncuları birbirine girdi. 

ÜÇ KIRMIZI KART

Derbi sonrası çıkan kavgada hakem Fırat Aydınus, Ndiaye, Jailson ve Soldado'ya kırmızı, Belhanda'ya ise sarı kart verdi.

FATİH TERİM HAKEME SAYDIRDI

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, berabere sona eren derbinin ardından maçın hakemi Fırat Aydınus'a tepki gösterdi. Fırat Aydınus'un penaltı kararı ve 2. golden önceki taç pozisyonu tartışmalara neden olmuştu. Mücadelenin bitiş düdüğünün ardından Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, maçın hakemi Fırat Aydınus'un yanına giderek sert bir tepki gösterdi.

Nefeslerin kesildiği Galatasaray-Fenerbahçe maçından kareler.

SAHA KARIŞTI

MAÇ BAŞLAMADAN BİR KİŞİ ÖLDÜ

Galatasaray - Fenerbahçe karşılaşması öncesi Fenerbahçe tribünlerinde bir taraftar vefat etti.

Fenerbahçe taraftar platformundan yapılan açıklama şu şekilde;

1907 ÜNİFEB Kocaeli Üniversitesi eski üniversite sorumlusu Koray Şener'i in tribünde rahatsızlanırak vefat ettiği haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Kardeşimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabırlar dileriz. Camiamızın başı sağolsun...

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün açıklaması; "Fenerbahçe SK: "Fenerbahçemizin, Türk Telekom Stadyumu'nda oynayacağı maç için stada gelen bir taraftarımızın, kalp krizi geçirerek vefat ettiğini eşsiz bir üzüntü ile öğrendik. Taraftarımıza Allah'tan rahmet; değerli ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz"

GALATASARAY'DAN BAŞSAĞLIĞI

Galatasaray, Fenerbahçe maçı için Türk Telekom Stadyumu'na gelen ve tribünde fenalaşarak kaldırıldığı hastanede vefat eden sarı-lacivertli taraftar için başsağlığı mesajı yayınladı.

Sarı-kırmızılıların konuyla ilgili sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Maç öncesinde bir Fenerbahçe taraftarının fenalaşıp hastaneye kaldırıldığının ve tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Camia olarak, Fenerbahçe camiasına ve yaşamını yitiren taraftarın ailesine başsağlığı dileriz" denildi.

ALİ KOÇ 10 YIL SONRA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Fenerbahçe'de Galatasaray deplasmanında yaklaşık olarak 10 yıl sonra başkanlık düzeyinde katılım gerçekleşti. Takımı yalnız bırakmayarak otobüste yer alan Ali Koç, Türk Telekom Stadı'na geldi. Fenerbahçe'de eski başkan Aziz Yıldırım döneminde 12 Nisan 2009 tarihinde başkanlık düzeyinde katılım gerçekleşmişti.

LUCESCU TRİBÜNDE

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu mücadeleyi statta izledi. Stada yardımcısı Tayfur Havutçu ile birlikte gelen Lucesu, karşılaşmayı kendisine ayrılan yerden izledi.

LÖSEMİ HAFTASINA DESTEK

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan müsabaka öncesi iki takım futbolcuları sahaya maske ile çıktı. Tüm futbolcular seremonide maskeyle yer alırken, Lösemi Haftası'na dikkat çekildi.

OZAN KABAK BİR İLKİ DAHA YAŞADI!

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in bu sezon sarı kırmızılı takıma kazandırdığı 18 yaşındaki stoper, kariyerinde ilk kez bir derbi mücadelesinde görev aldı. Geçtiğimiz hafta Schalke maçında kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi karşılaşmasına çıkan Ozan Kabak dün de bir ilki daha yaşamış oldu. Terim, formsuz bulduğu Maicon yerine Fenerbahçe derbisinde Ozan'ı tercih etti.

İKİ TAKIMIN İLK 11'LERİ

GALATASARAY: Muslera, Linnes, Ozan, Serdar, Ömer, Donk, Ndiaye, Belhanda, Onyekuru, Rodrigues, Eren Derdiyok
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

FENERBAHÇE: Harun, Isla, Skrtel, Neustadter, Hasan Ali, Jailson, Elmas, Ayew, Benzia, Valbuena, Frey
TEKNİK DİREKTÖR: Erwin Koeman

STAT: Türk Telekom
HAKEM: Fırat Aydınus
SAAT: 21.00
YAYIN: beIN SPORTS HD 1

388'İNCİ RANDEVU

Galatasaray ile Fenerbahçe futbol takımları, Spor Toto Süper Lig'de yarın yapacakları derbiyle tarihte 388. kez karşı karşıya geldi.

Şimdiki Ülker Stadı'nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 109 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve atılan gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.

Sarı-lacivertliler, geride kalan 387 maçtan 146'sını kazandı, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 123 kez galip geldi. İki takım 118 maçta ise eşitliği bozamadı.

Fenerbahçe'nin attığı 532 gole, Galatasaray 482 golle karşılık verdi.

Ligde 123. sınav

Galatasaray ile Fenerbahçe, 61. sezonu oynanan lig tarihinde 122 kez karşılaştı.

Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, rakibine galibiyet sayısında 50-33 üstünlük kurdu. Ligdeki 39 maç da berabere sonuçlandı.

Lig maçlarında sarı-lacivertliler 154, sarı-kırmızılılar ise 116 gol kaydetti.

Son 10 resmi maç

İki takım arasında oynanan son 10 resmi maçın 5'i berabere tamamlandı.

Rekabetteki son 10 karşılaşmada Fenerbahçe 3, Galatasaray 2 kez galip geldi, taraflar 5 maçta birbirlerine üstünlük sağlamayı başaramadı.

DERBİ ÖNCESİ GÖZALTI

Fenerbahçeli taraftarları taşıyan otobüsler, Galatasaray derbisinin oynanacağı Türk Telekom Stadyumu'na geldi.

Ülker Stadyumu'ndan saat 17.00'de hareket eden otobüsler, saat 18.00'de stada ulaştı. Sarı-lacivertli taraftarların bilet kontrolleri ve üst aramaları yapıldıktan sonra stada girişi sağlanacak.

Öte yandan sarı-lacivertli taraftarları taşıyan otobüslerden birisinin camı kırıldı. Camı kırık olan araçtaki Fenerbahçe taraftarları, otobüsten indirilmedi. Camı kıran kişi tespit edilemediği için otobüs direkt karakola götürüldü. 

Öte yandan başka bir otobüsün camında da kırıklar meydana geldi. Camı kırdığı tespit edilen 4 kişi göz altına alındı. Böylece toplam gözaltı sayısı 7 oldu.

Yorumlar