Fransa'nın başı bu kez 'doğal afetler'le dertte

Şiddetli yağışlar ve selin vurduğu Fransa'da doğal afet bölgeleri ilan edilecek

Google Haberlere Abone ol
Fransa'nın başı bu kez 'doğal afetler'le dertte
Son günlerde protesto gösteriyle başı dertte olan Fransa bu kez doğal afetlerle uğraşıyor. Ülkenin birçok bölgesinde etkili olan kuvvetli yağışlar ve sel, günlük hayatı olumsuz etkilerken, doğal afet kararları alınması bekleniyor.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, aşırı yağışlar ve sel nedeniyle zarar gören bölgelerin "doğal afet bölgesi" ilan edileceğini söyledi. Bu yıl 99'uncusu gerçekleştirilen Belediye Başkanları Konferansı'nda konuşan Hollande, "Bu kadar ağır bir iklim olayı söz konusu olduğunda, dünya çapında harekete geçmemiz gerektiğinin bilincinde olmalıyız." şeklinde konuştu.

Sel ve su baskınlarından zarar gören vatandaşların yanında olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Hollande, zarar gören bölgelerin "doğal afet bölgesi" ilan edileceğini bildirdi.

Konuyla ilgili düzenlemenin 8 Haziran günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme geleceği belirtiliyor.

Hollande ayrıca, belediye başkanlarına acil yatırım fonunun 2017 yılı için de geçerli olduğu müjdesini verdi. 1,2 milyar avroluk fon, zor durumdaki yerleşim birimlerinin hizmetine veriliyor.
Başbakan Manuel Valls ise su baskını dolayısıyla tahliye edilen Nemours kentini ziyaretinde, zarar gören yerleşim birimleri için özel bir destek fonunun oluşturulacağını söylemişti.

Aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen su baskınları sonucu bir çok kentte vatandaşlar zor günler geçiriyor.

Nemours ve Montargis gibi kentlerin şehir merkezleri tamamen su baskınına uğradı. Bölgede yaşayanlar tahliye edilirken, 86 yaşındaki bir kadının sel sonucu hayatını kaybettiği açıklandı.
Fransa genelinde 2 departmanda kırmızı alarm hali sürerken, 12 departmanda da turuncu alarm seviyesine geçildi. 24 bin haneye ise elektrik verilemiyor.

Bu arada, Paris'te bulunan Louvre Müzesi, koruma altındaki eserleri tahliye çalışmaları dolayısıyla yarın ziyarete kapatılacak.

Seine Nehri'nin taşma tehlikesine karşı Orsay Müzesi'nde planlanan akşam ziyareti de iptal edildi.

Yorumlar