Fransa Türkiye'de bekliyordu

Türkiye'deki temsilciliklerine saldırı beklentisiyle hareket eden Fransa kendi evinde saldırıya uğradı

Google Haberlere Abone ol
Fransa Türkiye'de bekliyordu
Fransa, Türkiye'deki temsilciliklerine yönelik saldırı ihtimaline karşı tedbirler alarak İstanbul ve Ankara'daki temsilciliklerini kapatmıştı; ancak beklenenin aksine saldırı Fransa'nın kendi içinde gerçekleşti. 

Fransa'nın Nice şehrinde meydana gelen saldırıda ilk belirlemelere göre en az 60 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi de yaralandı. 

Nice şehrinde saldırı, Fransız milli günü kutlamalarının yapıldığı sırada gerçekleşti. Kamyonla gerçekleşen saldırıda, önce kalabalığın arasına dalan saldırganlar ardından silahla ateş açmaya başladı. Polisin karşılık vermesiyle saldırganlar etkisiz hale getirildi. Kamyon kasasında çok sayıda el bombası bulunduğu belirtiliyor. 

Saldırının ardından Nice Valiliği, halkı evlerinden çıkmamaya çağırdı. Saldırının hangi terör örgütü tarafından yapıldığı ise henüz bilinmiyor. 

ÇELİK: PARİS NE KADAR GÜVENLİ İSE ANKARA O KADAR GÜVENLİ

Fransa'nın Türkiye'deki etkinliklerini iptal ederek temsilciliklerini kapatması tepki çekmişti. AB Bakanı Ömer Çelik, dün gazetecilerin "Fransız Büyükelçiliği, bugün resepsiyon iptallerini açıkladı. AB Bakanı olarak dış elçilikliklerin böyle bir terör korkusunu Türkiye'de yaşaması konusunda ne düşürüyorsunuz?" sorusu üzerine, bunun büyükelçiliklerin kendi takdir hakları olduğunu belirtti.

Ömer Çelik, "Paris ne kadar güvenli ise, Londra, Berlin ne kadar güvenli ise Ankara da o kadar güvenli. Küresel terörün tüm bir coğrafyayı aynı anda tehdit edebilmesi. Bu yeni bir durum. Buna karşı yapılacak en iyi şey yaptığımız işi yapmaya devam etmek. Normal hayatımız devam ettirmek." diye konuştu.

Yorumlar