FETÖ soruşturmasında tutuklanmaştı

FETÖ soruşturmaları kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan Urla Belediye Başkanı bugün hakim karşısına çıkıyor.

Google Haberlere Abone ol
FETÖ soruşturmasında tutuklanmaştı

FETÖ üyeliğiyle suçlanarak gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanan CHP'li belediye başkanı bugün hakim karşısına çıkıyor.

İzmir'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Urla Belediyesi'nin CHP'li eski başkanı İbrahim Burak Oğuz'un, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan yargılanmasına başlandı.

FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticileri ile telefonda irtibat kurduğu suçlamasıyla tutuklanarak, cezaevine gönderilen ve Urla Belediye Başkanlığı görevinden alınan İbrahim Burak Oğuz'un yargılanmasına başlandı.

İzmir 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Oğuz ve avukatı katıldı.

Yoğunluk nedeniyle adliyenin sosyal tesisinde görülen duruşmayı CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in de aralarında bulunduğu bir grup CHP'li de izledi.

Sanık İbrahim Burak Oğuz, ifadesinde suçlamaları kabul etmeyip, "İsmi geçen kişi ve şirketleri sorgu sırasında öğrendim" dedi. Duruşma devam ediyor.

İBRAHİM BURAK OĞUZ NE İLE SUÇLANIYOR?

İbrahim Burak Oğuz'un FETÖ'nün mahrem imamlarıyla bağlantı halinde olduğu, seçimlerden önce babası tarafından da Kılıçdaroğlu'na "Örgütle bağlantısı var, aday gösterirsen sıkıntı olur" şeklinde uyarılarda bulunulduğu belirtiliyor. 

Örgütün mahrem imamlarıyla telefon bağlantısı kurduğu suçlamasına karşılık Oğuz'un, "Belediye başkanlığı görevinden önce mali müşavir olarak görev yapmaktaydım. Görevim nedeniyle telefonumda yaklaşık 9 bin kişi kayıtlıdır. Mahrem imam olduğu iddia edilen kişilerle mali müşavirlik işim nedeniyle görüşmüş olabilirim ama hatırlamıyorum. Telefonumda bu kadar fazla kişinin kayıtlı olması ise tamamen işim gereğidir. Kiminle hangi tarihte konuştuğumu hatırlamıyorum" dediği öğrenildi.

Başkan Oğuz'un babasının, 31 Mart Yerel Seçimleri'nden önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak, "Benim oğlum FETÖ'cüdür, onu aday gösterirseniz sizin için sıkıntı olur" şeklindeki iddialar üzerine Oğuz'a, 'Babanla görüşüyor musun?' diye soruldu. Oğuz'un, "1991 yılında kardeşimi kaybettim. O dönemde babamla annemin arası açılınca aramıza küslük girdi. Ardından sorunu giderdik ve barıştık. Bunun dışında başka bir sebepten dolayı görüşmeme durumu söz konusu değil" diye konuştu.

İBRAHİM BURAK OĞUZ KİMDİR?

İbrahim Burak Oğuz 1972 yılında dünyaya geldi. İlköğrenimini Urla İskele İlkokulu'da, orta öğrenimini de Urla Lisesi'de tamamladı. Oğuz, Dokuz Eylül Üniversitesi, İİBF Maliye Bölümü'den 1997 yılında mezun oldu.

İş hayatına özel şirketlerde başlayan Oğuz, 2003 yılında Serbest Muhasebeci Mali Müşavir unvanını aldı. Aktif siyasi yaşamına 2008 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne kayıt olarak başlayan Oğuz, partisinin kendisine verdiği parti içi eğitim, sandık eğitimi, SDEP, mahalle çalışmaları, örgütlenme vb. görevleri yerine getirdi. 2011 yılı Genel Seçimlerinde CHP İzmir Milletvekili aday adayı oldu. İyi derece İngilizce, orta düzeyde Fransızca ve İtalyanca bilen Oğuz, evli ve iki çocuk babasıdır.

İbrahim Burak Oğuz 31 Mart seçimlerinde Urla Belediye Başkanı seçilmişti. Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olduğu iddiasıyla tutuklandı.

Yorumlar