Felaketten sevindiren haberler geliyor

Felaketin yaşandığı bölgelerden az da olsa sevindirici haberler geliyor. Depremden 29 saat sonra bir anne ile 6 aylık bebeği enkazın altından sağ salim kurtarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Felaketten sevindiren haberler geliyor

Hatay'ın Odabaşı Mahallesi'nde, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerde yıkılan binanın enkazından 30 yaşındaki Hülya Yılmaz ve 6 aylık bebeği Ayşe Vera Yılmaz, 29 saat sonra sağ çıkarıldı.

Kentte AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekipleri binaların enkazından mümkün olduğunca fazla kişiyi sağ çıkarmak için zamana karşı yarışıyor.

Felaketten sevindiren haberler geliyor
Felaketten sevindiren haberler geliyor

 

Antakya ilçesinin Odabaşı Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi'ndeki Zekiye Kırat Apartmanı'nın enkazında arama kurtarma çalışması yürüten ekipler, yıkıntıların arasından ses geldiğini belirledi.

Ekiplerin ulaştığı Hülya Yılmaz ve 6 aylık bebeği Ayşe Vera, depremden 29 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı.

Anne Yılmaz ve bebeği tedavi için hastaneye kaldırıldı.

Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

14 YAŞINDAKİ CAN KURTARILDI

Kahramanmaraş merkezli depremde enkaz altında kalan Can isimli 14 yaşındaki çocuk, 24 saat sonra çıkarıldı.

Merkezde bulunan Trabzon Caddesi`nde yıkılan bir evin enkazından 24 saat sonra 14 yaşındaki Can çıkarıldı.

İYİ HABERLERİN SAYISI ARTIYOR

Diyarbakır'da yıkılan binalar arasında yer alan merkez Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesi Kurtismailpaşa 2. Sokak'taki Sözel Apartmanı'nda arama kurtarma çalışmaları gece boyunca devam etti.

Ekiplerin çalışması sonucu enkaz altından 27 saat sonra Muhammet Süleyman Pekyanık (30), 28 saat sonra da Merve Özgürdemir (27) çıkarıldı.

Yaralı olarak enkazdan çıkarılan Pekyanık ve Özgürdemir, sağlık ekiplerince ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kahramanmaraş'ta olumsuz hava şartlarına rağmen gece boyu süren arama kurtarma çalışmaları, sabahın ilk ışıklarına kadar yoğun şekilde devam ediyor.

Çok sayıda binanın yıkıldığı Trabzon Caddesi'ndeki 7 katlı Anadolu Apartmanı'ndan seslerin gelmesi üzerine dün akşam saatlerinde kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Yaklaşık 11 saatlik çalışma sonrası Rümeysa Yalçınkaya, depremden 27 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı. Sağlık durumu iyi olan Yalnıçkaya, kontrol amacıyla hastaneye sevk edildi.

GAZİANTEP'TE 2 KİŞİ DAHA KURTARILDI

Gaziantep'in Merkez Şehitkamil ilçesindeki 6 katlı Gölgeler Apartmanı'nın çökmesi sonucu enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla başlatılan çalışmalar sürüyor.

Ortam dinlemesinin ardından enkazın altında olduğu belirlenen Aysu Yılmaz, yaklaşık 29 saat sonra kurtarılarak çevredeki özel bir hastaneye kaldırıldı.

Anne Rabia Yılmaz ile kızı Gülben de yaklaşık 30 saat sonra kurtarıldı.

--

17 SAAT SONRA BİNA ENKAZINDAN SAĞ ÇIKARILDI

Hatay Atatürk Caddesi'nde çalışma yapan Konya İtfaiyesi Arama Kurtarma ekipleri, çöken Saray Apartmanı'nın enkazından ses geldiğini belirledi.

Ekiplerin yaptığı çalışma sonucu yığınların altındaki bir kadına ulaştı.

Depremden 17 saat sonra enkaz altından kurtarılan kadın hastaneye kaldırıldı.

"12 KİŞİYİ KURTARDIK"

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama Kurtarma Amiri ​​​​​​​İbrahim Navruz, Türkiye'yi sarsan depremin herkesi üzdüğünü söyledi.

Depremi haber alır almaz itfaiye olarak, 6 araçlık 36 kişilik ekiple Hatay'ın merkezine geldiklerini belirten Navruz, "Öğle vakitlerinden bu yana 12 vatandaşımızı sağ olarak enkaz altından kurtardık." diye konuştu.

Navruz, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından iş makinelerinin ve sosyal yardımların da yola çıktığını dile getirerek, 36 kişilik bir arama-kurtarma ekibinin daha geleceğini ve ellerinde enkaz üzerine çalışabilecek bütün ekipmanların mevcut olduğunu kaydetti.

18 SAAT SONRA KURTARILDI

Şanlıurfa'da da İpekyol Caddesi'nde yıkılan 6 katlı bir binada ekiplerin arama çalışmaları sürüyor.

Yapılan ortam dinlemesinin ardından enkazın altından yaklaşık 18 saat sonra yaralı olarak çıkarılan bir kişi, bölgedeki sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

9 KATLI BİNA ÇÖKTÜ, ENKAZDAN 20 SAAT SONRA ÇIKARILDI

Adıyaman Atatürk Bulvarı'nda 9 katlı binanın çökmesi sonucu enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla çalışma başlatıldı. Ortam dinlemesinin ardından enkazın altından yaklaşık 20 saat sonra yaralı olarak çıkarılan ve isminin Filiz Coşar olduğu öğrenilen kişi, hastaneye kaldırıldı.

3 YAŞINDAKİ MİRAN, 22 SAAT SONRA HAYATA TUTUNDU

Malatya kent merkezi Çavuşoğlu Mahallesi'nde 5 katlı bir apartman deprem sonucu yıkıldı. Enkaz altında kalan 3 yaşındaki Miran Tekeş ile 26 yaşındaki Abdullah Uraz Sivas, itfaiye ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde 22 saat sonra enkaz altında sağ kurtarıldı.

Minik Miran ve Sivas, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından tedavi için Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Şanlıurfa'da ise yıkılan 6 katlı binada, enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla çalışmalar sürüyor.

Ekipler, İpekyol Caddesi'ndeki Osman Ağan Apartmanı'nda Suriye uyruklu Maysem Lokman'a 22 saat sonra ulaştı. Lokman, ambulansla Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

HATAY'DA 1'İ ÇOCUK 4 KİŞİ KURTARILDI

Hatay'ın İskenderun ilçesi İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi'ndeki binalarda arama kurtarma çalışmaları devam etti.

Sahil Güvenlik ve AFAD koordinasyonundaki GEA İnsani Yardım Arama Kurtarma Derneği ekiplerince yürütülen çalışmalarda, 5 katlı Reşit Apartmanı'nın enkazındaki Mehmet (23) ve kardeşi Hakan Yılmaz Çağan'a (10) saat 03.35 sularında ulaşıldı.

Ekipler, binanın çevresindeki 5 katlı Yalım Apartmanı'ndaki çalışmalarda 26 yaşındaki Kubilay Özer'e, Akgül Apartmanı'ndaki kurtarma çalışmasında da Nejla Baygül'e aynı saatlerde ulaştı.

Vatandaşların da desteğiyle ambulanslara taşınan yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırıldı.

26 SAAT SONRA GELEN KURTULUŞ

Osmaniye'de yıkılan binalarda enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Ekipler, Esenevler Mahallesi İstasyon Caddesi'nde yıkılan 40 dairenin bulunduğu 10 katlı Bilge Sitesi enkazında 30 yaşındaki Kubilay isimli vatandaşa, yaklaşık 26 saat sonra ulaştı.

Enkazdan çıkarılan yaralı, hastaneye kaldırıldı.

 

 

Yorumlar