Fakıbaba istifa etmeden Akşener'le iki kez görüşmüş

AK Partili Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba neden milletvekilliğinden ve partisinden istifa etti, istifa nedeninin arkasında ne var soruları partililer tarafından merakla soruluyor.Fakıbaba'nın daha önce de istifa etmek istediği biliniyordu.

Google Haberlere Abone ol
Fakıbaba istifa etmeden Akşener'le iki kez görüştü

AK Partili Şanlıurfa Milletvekili Fakıbaba neden istifa etti?  Daha önce de istifa etmek istediği bilinen Ahmet Eşref Fakıbaba bu kez sosyal medya üzerinden hem vekillikten hem de partiden istifa ettiğini duyurdu. Fakıbaba, daha önce de belediye başkanlığına aday gösterilmediği için Şanlıurfa'da bağımsız aday olarak başkanlığı kazanmıştı. Sonrasında Saadet Partisi'ne katılmıştı. Daha sonra Numan Kurtulmuş'un ayrılmasıyla birlikte kendisi Saadet'ten ayrılmış ve sonra tekrar AK Parti'ye geçmişti. 

Gelen son dakika haberine göre; AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile parti üyeliğinden ve milletvekilliğinden istifa ettiğini duyurdu. Fakıbaba açıklamasında, "Siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için mutluyum" ifadelerini kullandı.

Daha önce hükümette bakanlık görevinde de bulunan Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Fakıbaba, partisinden ve milletvekilliğinden istifa ettiğini Twitter hesabından duyurdu.

"AHLAKİ ANLAYIŞIMA UYMAYAN KİŞİLERLE BİRLİKTE OLMAYACAĞIM İÇİN MUTLUYUM"

Sosyal medya hesabından istifasına dair açıklama yapan Fakıbaba, "2003'te üyesi olduğum AK Parti'de değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum. Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum. " dedi.

"HEMŞEHRİLERİME SAYGISIZLIK OLMASIN DİYE VEKİLLİKTEN İSTİFA EDİYORUM"

Fakıbaba açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "AK Parti Üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşehrilerime saygısızlık olmasın diye milletvekilliğinden de istifa ediyorum. İnşallah aldığım bu karar ülkem için hayırlara vesile olur."

FAKIBABA NEDEN İSTİFA ETTİ?

Fakıbaba, istifa nedeniyle ilgili bir bilgi vermedi; ancak daha önce Şanlıurfa'nın diğer milletvekilleri ve AK Parti'nin yerel yöneticileriyle arasında sorun olduğu için istifa etmek istediği biliniyor. 

Daha önce bu nedenlerden dolayı istifa kararı alıp son anda vazgeçmişti. Gelinen noktada da aynı nedenden dolayı istifa ettiği tahmin ediliyor. Çünkü istifasında, "birlikte çalıştığı insanlar" dan söz ediyor. 

Fakıbaba'nın istifasında, "Bazı kişiler" vurgusunda bulunması, istifasının partiyle değil "kişilerle" ilgili olduğunu gösteriyor.

Daha önceki istifasında, istifa kararının nedenini açıkça yazan Fakıbaba, “AK Parti ile doku uyuşmazlığı olanlar var. 2014’den sonra Şanlıurfa’nın kimyası değişti” demişti. 

Fakıbaba, şu ifadeleri kullanmıştı: "Bunlardan dolayı istifa ettim. AKP Şanlıurfa milletvekilleri Mehmet Kasım Gülpınar ile Ahmet Akay bana geldiler. Kasım Bey, 'Babamın hatrı için istifa etme' dedi. Ben de onun hatrı için istifa kararını geri aldım. Bardak taşmıştı. Siyasete devam ederim, etmem hiç önemli değil."

Suruç’ta Şenyaşar ailesinden 3 kişinin AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından öldürüldüğü olayı ilk gün “terör” olayı olarak tanımladığı için utandığını belirten Fakıbaba, olay yaşandığında AKP genel merkezini arayarak olayın “terör” olayı olmadığı yönünde uyarıda bulunduğunu kaydetti.

Fakıbaba, “Suruç’ta yaşanan olaya terör olayı denildiğinde utandım. Genel merkezi aradım, Suruç’taki olay terör olayı değil dedim. Ben daha önce o dükkana gittim. Videoları izledim, Şenyaşar ailesi beni çok güzel karşılamış. İlk gün ‘terörist’ dediğim için utandım. Cumhurbaşkanını ‘terör’ dememesi için, iki tarafa da baş sağlığı dilesin diye tembihledim” diye konuştu.

AHMET EŞREF FAKIBABA KİMDİR?

Ahmet Eşref Fakıbaba 16 Aralık 1951 tarihinde Şanlıufra'nın Birecik ilçesinde doğdu.

2009'da bağımsız olarak girdiği yerel seçimlerinde yüzde 44 oy alarak  Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı seçilmiştir.

22 Ocak 2013'te, belediye başkanlığı görevini devam ettirirken AK Parti'ye katılmıştır.

Birecik Lisesi'nden mezun olup Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı ve 1975 yılında lisans öğrenimini bitirdi. 1982 yılında İstanbul Taksim İlkyardım Hastanesi'nde genel cerrahi uzmanlığını tamamladı.

Aynı yıl Iğdır Devlet Hastanesi'nde göreve başladı. İki yıl başhekimlik yaptıktan sonra 1984 yılında Birecik Devlet Hastanesi'ne geçiş yaptı. 1992 yılında Şanlıurfa SSK Hastanesi'ne tayin oldu. 1997'de Fırat adlı dizide rol aldı.

1994-2004 yılları arasında on bir yıllık başhekimlik hizmetinin ardından 28 Mart 2004 tarihindeki seçimlerde AK Parti'den belediye başkanlığına aday oldu ve kazandı. 

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ise bağımsız aday oldu ve yine kazandı.

Sonradan Saadet Partisi'ne katılmış ancak Numan Kurtulmuş'un partiden ayrılış nedenini göstererek partiden istifa etmiştir.

2015 milletvekili genel seçimlerinde Şanlıurfa milletvekili seçilmiştir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

MERAL AKŞENER İKİ KEZ GÖRÜŞMÜŞ

Fakıbaba'nın istifa etmeden önce Meral Akşener ile iki kez görüştüğü ortaya çıktı. 

AK Parti adına konuşan Grup Başkanvekili Mahir Ünal, resmi dilekçenin henüz partiye ulaşmadığını belirtirken Fakıbaba yeni bir açıklama daha yaptı. Sözcü'ye konuşan Fakıbaba, İyi Parti'ye katılacağını açıkladı. Fakıbaba, "Bağımsız bir insanım. Vekillikten de istifamı gönderdim. Etik olarak da Fakıbaba'ya yakışan bir olay. Ben ne AK Partiliyim ne de vekilim. Özgür vatandaş olarak parti seçmem hakkım vardır. Sıfırdan başlıyorum İyi Parti'ye geçiyorum. Milletvekilliğini bırakmakla AK Parti seçmenine saygısızlık yapmadım. Meral Hanım'la iki kez görüştüm ve ikna oldum" dedi.


 

Yorumlar