Evimde kim oturuyor, evimde benden başka oturan var mı, e-Devlet adres sorgulama?

Evimde kim oturuyor, evimde benden başka oturan var mı, e-Devlet adres sorgulama sorusu bu aralar merakla soruluyor. Çünkü birçok kişinin adres kaydı e-Devlet Kapısı üzerinden bir anda silinmiş görünüyor. Adresini yenilemek isteyenler ise kendi adreslerinde başkasının oturduğu bilgisini alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Evimde kim oturuyor, evimde benden başka oturan?

Evimde kim oturuyor, adresimde kim var, evdeki yabancı kim, e-Devlet adreste kim oturuyor sorgulama? Aynı adreste oturanları sorgulama veya oturduğunuz adreste kimlerin resmiyette göründüğünü bulmak için ne yapmanız gerekiyor? Adres kaydı bir anda silinen birçok vatandaş neye uğradığını şaşırıyor. "Evimde kim oturuyor" sorusuyla yaşananlara bir anlam vermeye çalışan vatandaşlar, neden adreslerinin silindiğini merak ediyor. Nüfus Müdürlükleri ise adreslerin güncel olmamasından kaynaklı bir durum söz konusu olduğunu savunuyor; oysa adresi silinenler arasında henüz yeni güncelleme yapmış birçok vatandaş bulunuyor. Evdeki yabancı kim, evimde kim oturuyor, adresimde kim var, e-Devlet adreste kim oturuyor sorgulaması nasıl yapılır?

ADRESİMDE KİM OTURUYOR?

Evimde, adresimde kim oturuyor sorunu son birkaç gündür sıklıkla gündeme getiriliyor. e-Devlet Kapısı üzerinde kendi adresinde oturduğu bir anda adressiz duruma düşen, kaydı bir anda, "adres kayıt bilginiz güncel değil" bahanesiyle düşürülen onlarca vatandaş mağdur olmaya başladı. 

Evimde kim oturuyor, adresimde kim var, nüfus kaydım neden silindi
Evimde kim oturuyor, adresimde kim var, nüfus kaydım neden silindi

 

e-Devlet Kapısı üzerinden adres güncellemesi yaptığı halde adresinde görünmeyen, adres değişikliği yapmak isterken de kendi evinin bulunduğu adresin dolu olduğunu görenler şok yaşıyor.  

Son günlerde bazı vatandaşların cep telefonlarına, "Sayın xxx, adres bilgi sisteminde bilgileriniz güncel görünmediği için ceza alabilirsiniz" minvalinde bir mesaj gönderiliyor. Alo 199'dan gelen mesajı gönderen e-Devlet Kapısı'nın resmi iletişim kanallarıdır. Peki, Adresimde, evimde kim oturuyor, oturduğum adreste başka kim var? Aynı adreste oturanları sorgulama veya oturduğunuz adreste kimlerin resmiyette göründüğünü bulmak için ne yapmanız gerekiyor?

Adresimde kim oturuyor sorusunun cevabına e-Devlet Kapısı üzerinden rahatlıkla sorgulayabiliyoruz. 

Bunun için öncelikle e-Devlet Kapısı şifremizin olması gerekiyor.

EVİMDE KİM OTURUYOR, ADRESİMDE KİM VAR?

Şifremiz ve TC Kimlik numaramız yanımızdaysa ve üyeliğimiz de varsa sorgulamayı rahatlıkla yapabiliriz.

Turkiye.gov.tr adresinden giriş yaptıktan sonra, aşağıdaki alandan sorgulama yapıyorsunuz.

Adresimde, evimde kim oturuyor, adreste kim var?
Adresimde, evimde kim oturuyor, adreste kim var?

 

Eğer sizin adresinizde başkası oturuyor görünüyor ve sizin kaydınız yoksa ekranda bir sonuç çıkmayacaktır.

Çünkü sizin resmi olarak kaydınız silinmiş demektir. 

Kendi adresinizde siz de değil de başkası oturuyor görünüyorsa bunun için yapabileceğiniz tek bir şey var o da ya resmi bir oturum belgesi ya da adınıza düzenlenmiş bir elektrik, telefon veya su faturasını alarak nüfus müdürlüğüne gitmenizdir. 

Bunun için Nüfus Genel Müdürlüğü'nün şu adresinden randevu aldıktan sonra yanınıza sözünü ettiğim resmi belgelerden birini de alarak bir an önce müracaat etmeniz gerekiyor. 

Yapılmayan müracaatlar nedeniyle ceza alabilirsiniz.

Evimde, adresimde kim oturuyor sorgulama linki şöyle: 

https://www.turkiye.gov.tr/nvi-ayni-hanede-ikamet-eden-kisi-belgesi-sorgulama?barkodlu=Belge 


 

Yorumlar

Raşit koca Evimde başka oturan var mı?