Eşini öldüren kadın tahliye edildi

Adana'da eşini öldürmekle suçlanan kadın 50 bin lira kefaletle serbest bırakıldı

Google Haberlere Abone ol
Eşini öldüren kadın tahliye edildi
Adana’da kocası tarafından şiddete maruz kalıp, fuhşa zorlanan ve kendisini savunurken kocasını öldüren Çilem Doğan, yargılandığı davada 15 yıl hapse mahkum edilmişti; 50 bin TL’lik kefaletle tahliye oldu.

Kendisine şiddet uygulayan ve fuhuşa zorlayan eşiHasan Karabulut’u öldürdüğü için 15 yıl hapis cezası alan Çilem Doğan’ın 50 bin TL nakdi kefaletle tahliyesine karar verildi. Kefalet miktarının 50 bin lira olduğu öğrenilirken, Çilem Doğan’ın ailesinin bu miktarı topladığı belirtildi. Paranın yatırılmasının ardından Çilem Doğan'ın ilerleyen saatlerde tahliye edileceği öğrenildi. 
Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Çilem Doğan’ın avukatları Cemre Topal ve Fatoş Hacıvelioğlu’nun yaptığı başvuru üzerine 50 bin TL kefaletle tahliye kararı verdi.Cnnturk.com'un ulaştığı Hacıvelioğlu, davanın devam ettiğini belirterek kararın Yargıtay'da inceleneceğini söyledi.  

Çilem Doğan'ın kocasını öldürmesiyle ilgili görülen davada, 8 Haziran'da karar çıkmış, mahkeme ‘hâksız tahrik altında kasten adam öldürmek’ten verilen 18 yıl hapis cezası kararı vermişti. Çilem Doğan'a verilen ceza, iyi hal indiriminden 15 yıla düşürülmüştü. 

Çilem Doğan, kocasını öldürdükten sonra gözaltına alındığında "Hep kadınlar mı ölecek, bir kere de erkekler ölsün" sözleriyle hafızalara kazınmıştı. 

Mahkemedeki savunmasında ise "Şu adliye koridorlarında yüzüm mor şekilde, koruma kararları için çok dolaştım. Başka çarem yoktu, mecbur kaldım" demişti.

Mahkeme Başkanı oy çokluğuyla alınan karara, Çilem Doğan'a ceza verilmemesi yönünde şerh koydu.

Yorumlar