Esenyurt yangınında 3 fabrika yandı, 2 kişi gözaltına alındı

İstanbul Esenyurt'ta bu sabah üç fabrika birden yanmaya başladı. Büyük yangın sonrası İstanbul'un üzerini siyah dumanlar kapladı. Yangından sonra 2 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Esenyurt yangınında 3 fabrika yandı, 2 kişi gözaltına alındı

 İstanbul'un Esenyurt ilçesinde bugün sabah (25 Ekim 2018) saatlerinde meydana gelen yangında 3 fabrika yandı. Bir palet fabrikasında çıkan ve çevredeki iki iş yerine daha sıçrayan yangını kontrol altına alarak söndüren ekiplerin soğutma çalışmaları sürüyor.

Alınan bilgiye göre, Esenyurt'ta bir palet fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın, kısa sürede büyüyerek yanındaki iki fabrikaya daha sıçradı.

İtfaiye ekiplerinin yoğun uğraşının ardından yangın kontrol altına alınırken, ekiplerin bölgede soğutma çalışması ve duman tahliye işlemleri sürüyor.

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe ve bazı yetkililer olay yerine gelerek inceleme yaptı ve söndürme çalışmalarını yerinde izledi.

Büyük çapta hasarın oluştuğu yangında herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

Yangının kontrol altına alınmasıyla bazı itfaiye ekipleri olay yerinden ayrıldı.

Olay yerinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, yangın alanına yaklaşarak görüntü çekmek isteyen vatandaşları buradan uzaklaştırdı.

Ekiplerin, yangının çıkış nedenine ilişkin çalışmaları ise sürdürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tamamen kontrol altına alınarak söndürülen yangın alanında soğutma çalışması yapıldığını söyledi.

Olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığını aktaran Karahan, "Yangının paletlerden çıktığı söyleniyor ama bu araştırılacak ve çıkış nedenine ilişkin net bilgi ortaya çıkacak." 

-İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Esenyurt Akçaburgaz'da yaklaşık 4 bin metrekare açık alanda paletlerde yangın çıktığı bildirildi.

Açıklamada, yangının 3 katlı ve 4 katlı iş yerlerine de sirayet ettiği belirtildi. 

Yangına İstanbul Büyükşehir, Esenyurt, Avcılar, Beylikdüzü, Mimarsinan, Başakşehir, Hadımköy, Bakırköy, Şişli, Fatih, Bağcılar, Kartal, Kadıköy, Sultangazi ve Silivri itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği aktarılan açıklamada, olay yerine Hamidiye AŞ'den su tankerlerinin gönderildiği kaydedildi.

Yangına, 98 araç ve 180 personelle müdahale edildiği ifade edildi.

ESENYURT  BELEDİYE BAŞKANI ALTEPE: CAN KAYBI YOK

Konuyla ilgili bir  açıklama yapan Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Altepe, yangının çıkış sebebinin henüz bilinmediğini belirterek can kaybı yaşanmadığını söyledi.

İSTANBUL VALİLİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Öte yandan İstanbul Valiliği de yangınla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada İstanbul Esenyurt Kıraç bölgesinde yangın çıktığı hatırlatılarak, "Esenuyurt ilçemizdte meyadan gelen üç fabrikayı etkileyen yangın İBB itfaiye ekiplerinc ekontrol altına alınmış olup, herhangi bir ölü ya da yaralı bulunmamaktadır" denildi.

İBB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Esenyurt'ta bir palet fabrikada çıkan büyüyerek yan fabrikalara da sıçrayan yangın ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

"Esenyurt Akçaburgaz'da yaklaşık 4 bin metrekare açık alanda paletlerde yangın çıktı. Yangının 3 katlı ve 4 katlı işyerlerine sirayet oldu. Yangın kontrol altına alınıyor. Yangına İstanbul Büyükşehir İtfaiyesi Esenyurt Kıraç, Esenyurt, Avcılar, Beylikdüzü, Mimarsinan, Başakşehir, Hadımköy, Bakırköy, Şişli, Fatih, Bağcılar, Kartal, Kadıköy, Sultangazi, Silivri  Grupları  tarafından müdahale edilmektedir. Yol Bakım'dan paletli JCB ve Hamidiye'den su tankerleri gönderildi. Yangına 98 araç 180 personelle müdahale ediliyor"

İKİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Esenyurt yangınıyla ilgili bugün İstanbul polisi tarafından düzenlenen operasyonda iki kişi gözlatına alındı. Gözaltına alınan kişilerin Afgan uyruklu olduğu belirtiliyor.

Yorumlar