Esed rejimi pazar yerini vurdu: ölü ve yaralılar var

Sivilleri mutabakatlara rağmen vurmaya devam eden Esed rejimi, İdlib'de pazar yerini hedef aldı. İlk belirlemelere göre 11 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi ise yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Esed rejimi pazar yerini vurdu: ölü ve yaralılar var

Rusya'dan destek alarak kendi halkını katleden Beşşar Esed rejimi İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki iki ilçeyi hedef aldı.

İki ilçede bulunan pazar yerlerine yapılan hava saldırısında ilk belirlemelere göre toplam 11 sivil hayatını kaybetti, en az 20 kişi ise yaralandı.

Rus destekli Esed rejimine ait savaş uçakları, İdlib'in güneyinde Marratinnuman ve Serakib ilçeleri, Hülübbe, Ruffa, Sırman, Kenais, Tel Krisyan ve Berse köylerine hava saldırısı gerçekleştirdi.

ESED, PAZAR YERİNİ HEDEF ALDI

İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) birimleri tarafından verilen bilgilere göre, Esed rejimi ait savaş uçakları Marratinnuman ve Serakib ilçelerindeki pazar yerlerini de vurdu.

Öte yandan Hülübbe, Ruffa, Sırman, Kenais, Tel Krisyan ve Berse köylerinin de vurulduğu saldırılarda ilk belirlemelere göre, Serakib ilçesindeki pazar yerine düzenlenen saldırıda bir, Marratinnuman'da 10, toplam 11 sivil hayatını kaybetti, en az 20 sivil yaralandı.

Sivil Savunma ekipleri olay yerinde arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürüyor.

62 BİN KİŞİ GÖÇ ETTİ

Türkiye ile Rusya arasında 17 Eylül 2018 tarihinde Kazakistan'ın Astana kentinde imzalanan mutabakattan bu yana İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde Esed rejimi ve Rusya savaş uçaklarının düzenlediği saldırılarda 1300'den fazla sivil öldü.

Ekim ayından bu yana 62 bin kişinin yerinden edindiği İdlib'de saldırıların yoğun olduğu bölgelerden nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye sınırı yakınına göç edenlerin sayısı ise son bir yılda 1 milyonu aşmış durumda.

Yorumlar