Ermanistan saldırdı, çok sayıda şehit var

Azerbaycan ile Ermenistan arasında çatışmalar yeniden alevlendi. Karabağ bölgesinde sivilleri de hedef aldığı belirtilen Ermenistan'a Azerbaycan'ın cevabı sert oldu. Öte yandan Türkiye, Azerbaycan'ın yanında olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Ermanistan saldırdı, çok sayıda şehit var

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, ilk ateşi açan Ermenistan'a misliyle karşılık verildiğini söyledi.

Ermenistan, Azerbaycan topraklarına yönelik saldırı başlattı. Sivillerin yaşadığı köylere yönelik düzenlenen saldırılar nedeniyle masum insanlar hayatını kaybetti.

Azerbaycan, Ermenistan'a misliyle karşılık verirken Türkiye'den de açıklama geldi. Türkiye, Azerbaycan'a tam destek vereceğini duyurdu.

Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmalar devam ederken Cumhurbaşkanı İlham Aliyev kameralar karşısına geçti.

İLK ATEŞİ ERMENİSTAN AÇTI

Ulusa sesleniş konuşması yapan Aliyev, ilk ateşi açan tarafın Ermenistan olduğunu ve saldırıya misliyle karşılık verildiğini söyledi.

ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK

Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün korunduğunu belirten Aliyev, "Ermenistan'ın askeri araçlarını imha ettik. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, kalmayacak. Ermenistan gereken cevabı aldı ve alacak.

Birleşmiş Milletler'de yaptığım konuşmada Ermenistan'ın savaşa hazırlandığını söylemiştim.

KARABAĞ BİZİMDİR, KARABAĞ AZERBAYCAN'DIR

Biz, hak yolundayız. Bizim işimiz hak işidir. Biz zaferi kazanacağız. Karabağ bizimdir, Karabağ Azerbaycan'dır. " dedi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR'DAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Kafkasya’da barış ve istikrarın en büyük engeli Ermenistan’ın saldırgan tutumudur. Bölgeyi ateşe atacak bu saldırganlıktan derhal vazgeçmeli‬. Alçak saldırıyı kınıyoruz.Toprak bütünlüğünü koruma mücadelesinde sonuna kadar Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin yanında olacağız." dedi.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN DESTEK AÇIKLAMASI

TBMM Başkanı Şentop, Türkiye'nin Azerbaycan'ın yanında durmaya devam edeceğini belirterek, "Sivillere yönelik son saldırıları göstermiştir ki; Ermenistan, bütün bölge barışı bakımından iflah olmaz bir terör devletidir." dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısına tepki gösterdi.

Şentop, "Sivillere yönelik son saldırıları göstermiştir ki; Ermenistan, sadece Azerbaycan'a karşı bir tehdit değil, bütün bölge barışı bakımından iflah olmaz bir terör devletidir ve doğacak sonuçların tek sorumlusudur. Türkiye, Azerbaycan'ın yanında bütün gücüyle durmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

AA EKİBİ TOPÇU SALDIRILARINA HEDEF OLDU

Ermenistan ordusu, Azerbaycan’a yönelik yaptığı saldırılar esnasında bölgede görev yapan AA ekibini de hedef aldı.

AA ekibi, sabah erken saatlerde, Ermenistan’ın Azerbaycan sivil yerleşim yerlerine yaptığı saldırıları görüntülemek üzere ateş hattına gitti. 

Kapanlı köyü yakınında son duruma ilişkin çekimler yapan habercilerin çalıştığı bölgede önce havada iki insansız hava aracı görüldü.

Aynı anda bölgede TRT ekibi ile birlikte görev yapan AA ekibinin bulunduğu nokta hedef alınarak, Ermenistan tarafından havan topu atışları yapılmaya başladı. Birden fazla top atışının gerçekleştiği saldırıda habercilerin 100 metre yakınına da mermi düştü. 

Kendilerini ekip aracının arkasına atan haberciler, saldırıdan son anda kurtuldu.

Top atışları sürerken, AA ve TRT ekipleri araca binerek olay yerinden hızla uzaklaştı.

Sabah saatlerinde Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı.

 

Yorumlar