Ergun Mengi kimdir?

Ergun Mengi kimdir sorusu emekli generallerin yayınladığı skandal bildiriyi hazırladığı ve ilk imzayı attığı ileri sürülen kişinin o olması nedeniyle cevap aranan soru oldu.

Google Haberlere Abone ol
Ergun Mengi kimdir?

Ergun Mengi kimdir uzmanlık alanı nedir emekli amiraller tarafından yayınlanan skandal bildiriyle birlikte gündem oldu. Çünkü skandal bildiride ilk imzası bulunan ve bildiriyi de hazırladığı ileri sürülen kişi Ergun Mengi oldu. Peki, kimdir bu Ergun Mengi? 

Ergun Mengi Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Deniz Kuvvetleri bölümünden emekli olmuş emekli amirallerden biridir. 

4 Nisan Pazar günü yayınlanan emekli generaller bildirisinde ilk imza atan isim olduğu ortaya çıkmıştı.

Bildiride ilk imzayı atan kişi olması nedeniyle bildiriyi hazırlayan kişinin de o olduğu ileri sürülüyor.

Ergun Mengi'yi ilginç kılan özelliği ise İyi Parti'nin Uluslararası Politikalar Kurulu'nda yer alması ve başkan yardımcısı olarak görev almasıydı.

Oysa İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bildiriyi yayınlayanlar için, "Zevzeklik yapmışlar" şeklinde ifadeler kullanmıştı. 

Mengi 2007 yılında TSK’dan emekli oldu. 1995 – 1998 yılları arasında Batı Avrupa Birliği’nin Brüksel’deki karargahında proje subayı olarak görev yaptı…

NATO’cu amirallerden olduğu söylenebilir… Emekli olduktan sonra Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde (ASAM) Başkan danışmanı olarak çalıştı.

21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü’nde “Bilimsel Danışman” ünvanıyla görev yapıyor..

Ergun Mengi Batı emperyalizminin Türkiye şubelerinden GIFGRF – Global İlişkiler Forumu’nun bir üyesi. GIFGRF ise CFR’nin kurduğu Council of Councils’a üye. Rahmi Koç’un onursal başkan olarak gözüktüğü kurumun ilişkiler ağı oldukça derin.

Tipik NATO’cu Kemalist prototipi çizen Ergun Mengi sosyal medya paylaşımlarında HDP, PKK desteğiyle bilinen Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın propagandasını yaptığı ortaya çıktı.

 

Yorumlar