Ereğli'de Heykel Yarışması Sergisi

Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması Sergisi sanatseverlerle buluştu

Google Haberlere Abone ol
Ereğli'de Heykel Yarışması Sergisi

OYAK maden metalürji sektörü şirketlerinden Erdemir'in Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğiyle bu yıl 7'ncisini düzenlediği Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması'nda kazanan ve sergilemeye değer bulunan eserler, Karadeniz Ereğli halkıyla buluştu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Erdemir, daha güvenli, konforlu, kaliteli bir yaşamın inşasında ve sürdürülmesinde vazgeçilmez rol oynayan çeliği sanatla buluşturmaya devam ediyor.

Erdemir'in Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğiyle düzenlediği 7'nci Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması'nda ödül almaya ve sergilenmeye değer bulunan 53 eser, Atatürk Kültür Merkezi'nde sergilenecek.

Sergi, Karadeniz Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdemir Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker ve ilçe protokolünün katıldığı açılış töreniyle kapılarını açtı. Sergi, 29 Kasım-4 Aralık'ta ziyaretçilerini ağırlayacak.

- Yarışmanın teması "Dönüşüm" oldu

Bu yıl yarışmaya, 11 üniversitenin heykel bölümünde lisans ve lisansüstü eğitim gören öğrenciler toplamda 102 eserle başvurdu. Yarışmada jüri değerlendirmesi sonucu 23 eser ödüle layık görülürken, 31 eser de sergilenmeye değer bulundu.

Bu sene teması "Dönüşüm" olarak belirlenen yarışmada, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencilerinden Ömer Kasımoğlu "Self Sabotage" adlı eseriyle birincilik ödülünü alırken, aynı üniversiteden Muzaffer Tuncer "The Conversion" eseriyle ikinci, Anadolu Üniversitesi öğrencilerinden Aziz Sargın ise "İsimsiz" eseriyle üçüncü oldu.

 

Yorumlar