Erdoğan'dan Trump'a: Teşekkür ederim ama lafta kalmasın

Suriye'deki kimyasal katliamlara sessiz kalmayacağını müdahaleyi düşündüğünü açıklayan ABD Başkanı Trump'a Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Teşekkür ederim, ama lafta kalmasın. İcraat olursa biz de üzerimize düşeni yaparız" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Trump'a: Teşekkür ederim ama lafta kalmasın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın İdlib'deki kimyasal silah saldırısıyla ilgili açıklamalarını değerlendirerek, "Teşekkür ederim ama lafta kalmasın. Eğer bu hakikaten icraat ortaya konulursa, Türkiye olarak bize ne düşüyorsa yapmaya hazırız" dedi. Kanal 7 ve Ülke TV ortak yayınında soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye'nin İdlib kentinde önceki gün düzenlenen kimyasal silah saldırısı üzerine ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarını değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"Teşekkür ederim ama lafta kalmasın. Eğer bu hakikaten icraat ortaya konulursa, biz de Türkiye olarak, bize ne düşüyorsa, biz bunu yapmaya hazırız. Biz bundan asla çekinmeyiz, kim olursa olsun çekinmeyiz. Biz Amerika başta olmak üzere, tüm koalisyon güçleri bir araya gelelim. Ben Sayın Putin'le de konuştum ama Sayın Putin hâlâ 'bu işin arkasında Esed var mı yok mu?' Bunu hâlâ iki gündür, üç gündür anlamıyorsa bu bizim için de üzücüdür. Bunları süratle bizim aşmamız lâzım, kararımızı vermemiz lâzım. Dost kimdir, düşman kimdir, bölgedeki virüs kimdir, bunu artık lütfen öğrenelim, ona göre de artık adımımızı atalım."

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'nin İdlib kentinde önceki gün düzenlenen ve 100'e yakın kişinin hayatına mâl olan kimyasal saldırıyı kınamış, "Suriye'deki kimyasal saldırıya karşı harekete geçme sorumluluğum var. Yapılanlar benim için kabul edilemez" demişti. Trump, "Suriye ve Esed'e karşı tavrım çok değişti. Bu olay kırmızı çizginin ötesinde benim için çok çizgileri geçti" ifadelerini kullanmıştı. Trump'ın yardımcısı Mike Pence de tüm seçeneklerin masada olduğunu söylemişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Trump'ın "kırmızı çizgi aşıldı" açıklamasının önemli olduğunu vurgulamıştı. CNN'in haberine göre ise ABD Başkanı Trump kongre üyelerine, "İdlib sonrası askeri müdahaleyi gözden geçiriyoruz" açıklaması yaptı.

Yorumlar