Erdoğan'dan 'MİT, CHP'yi karıştırıyor' iddiasına cevap

Katar'daki temaslarının ardından yurda dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uçakta gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. 'İstihbarat birimlerinin CHP'yi karıştırdığı' iddiasıyla ilgili konuşan Erdoğan, istihbaratın önemli işleri olduğunu basit işlerle uğraşacak vakti olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan 'MİT, CHP'yi karıştırıyor' iddiasına cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'daki temaslarının ardından yurda döndü. Uçakta bulunan gazetecilere gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, CHP'li yöneticilerin ortaya attığı 'İstihbarat birimlerinin CHP'yi karıştırıyor' iddialarına cevap verdi.

"CHP SİYASET DEĞİL YALAN ÜRETİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin CHP'deki tartışmalar çerçevesinde "Kemal Kılıçdaroğlu'nun başında olduğu bir CHP'den memnun musunuz?" sorusuna, "Bizim için artı değer kazandırıyor. yanıtını verdi.

CHP'nin siyaset değil yalan, çözüm değil, sorun ürettiğini söyleyen Erdoğan, "Bay Kemal CHP’yi yalan üretme merkezi haline getirdi. Şu anda kendi kumpasları çok açık ve net ortada. Bir gün söylediğini ertesi gün inkar ediyor. Önce 'Niye olmasın?' diyor. Sonra böyle bir şeyin olmadığını, olabileceğini söylemek gibi garip yaklaşımları var." dedi.

"ERDOĞAN, İNCE İLE GÖRÜŞTÜ İDDİASI"

CHP'li Muharrem İnce ile görüştüğü iddialarına yönelik İzmir'den çok ağır bir ifadeyle CHP lideri Kılıçdaroğlu'na seslendiğini kaydeden Erdoğan, 'Ben Cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum. Sen genel başkanlığını ortaya koyuyor musun? Külliye’ye kim gelmiş, ne zaman gelmiş? Benimle nerede görüşmüş?' dediğini söyledi. "Bir adam çıkardılar, ben o adamı hiç tanımam. Şimdi ismini duydum." dediği Talat Atilla'nın yanlış plakalar uydurduğunu belirten Erdoğan, "Zavallı, Külliye'ye giren her aracın künyesinin tutulduğundan bilgisi yok. Hangi araç girerse girsin hepsinin kaydı tutulur. Girişlerinde fotoğraf çekimleri vardır. Bunların hepsi ortaya konunca da savunacak hali kalmadı. Kemal Bey'in kalmasında fayda var" diye cevap verdi." dedi.

'İSTİHBARATIMIZA GEREK YOK, MUHARREM BEY YETER'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, diğer CHP'li yöneticiler ile Muharrem İnce tarafından ortaya atılan "istihbarat birimleri CHP’yi karıştırıyor" iddiaları ile ilgili konuştu. İstihbaratın büyük işleri olduğunu ve böyle basit işlerle uğraşacak vakti olmadığını kaydeden Erdoğan, "Şu anda istihbarat örgütümüz Barış Pınarı Harekatı ile uğraşıyor. Türkiye’yi dışarıdan kuşatan bütün o malum çevrelerle uğraşıyor." dedi.

MİT'in CHP'nin işleriyle uğraşacak vakti olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Bir de şimdi CHP'nin işiyle uğraşıp CHP'nin içinde ne var ne yok onlarla mı zaman geçirecek? Bay Kemal buradan kendine çıkış yolları arıyor. Bunları söyleyerek 'Bizim içimizde kumpas yok' demeye getiriyor. Bay Kemal sen bunu git şu anda Muharrem Bey'e anlat. Muharrem Bey senin içini gayet iyi anlatıyor. İstihbaratımıza gerek yok, Muharrem Bey yeter zaten" ifadelerini kullandı.

Yorumlar