Erdoğan, Mayıs'ta dünyanın üç büyük lideriyle ayrı ayrı görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mayıs ayı içinde hem ABD Başkanı Trump hem de Rusya Devlet Başkanı Putin hem de Çin Devlet Başkanı Şi Jimping ile bir araya gelecek.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Mayıs'ta dünyanın üç büyük lideriyle ayrı ayrı görüşecek

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mayıs ayında yoğun bir diplomasi trafiği yürüteceği öğrenildi. Erdoğan, aynı ay içinde hem Çin Devlet Başkanı Şi Jimping, hem ABD Başkanı Donald Trump hem de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmelerde bulunacak. Erdoğan'ın her iki isimle de görüşmesinde en öncelikli konular Suriye, PKK ve DEAŞ olacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile 16-17 Mayıs'ta görüşeceklerini açıkladı. A News'te konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile ne zaman görüşeceğinin sorulması üzerine, "Tarih şu anda belirlendi. Zannediyorum 15-16 Mayıs'ta Çin'e gideceğim. Çin'den oraya geçeceğim. Herhalde 16-17 Mayıs olacak (Trump'la) görüşme tarihimiz. Yani Çin'den 15'inde ayrılıp, direkt Amerika." dedi.

Türkiye ile ABD'nin ikili ekonomik ilişkilerinde ticaret hacmini, 50 milyar dolar seviyesine çıkarmak gerektiğini vurgulayan Erdoğan, ABD ziyaretinin "Bereketli ve isabetli" olacağını ifade etti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 3 Mayıs'ta da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceği öğrenildi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in basın sözcüsü Dimitri Peskov yaptığı açıklamada, Vladimir Putin ve Recep Tayyip Erdoğan'ın telefon görüşmesinde, yakın zamanda yüz yüze görüşme konusunu da ele aldıklarını söyledi.

Peskov, Erdoğan'ın Rusya'ya ziyaret olasılığı ile ilgili bir soru üzerine, "Yakın bir zamanda temasa geçilebileceği, telefon görüşmesinde ele alındı" dedi.

Edinilen bilgiye göre, iki liderin görüşmesi 3 Mayıs'ta gerçekleşecek.

HİNDİSTAN'A DA GİDECEK 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mayıs ayındaki ilk durağı Hindistan olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Nisan’da dünyanın en önemli ekonomik güçlerinden sayılan Hindistan’a gidecek. Türkiye-Hindistan İş Forumu’na katılacak olan Erdoğan, Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee ile görüşecek. Ana gündem iki ülke arasında ekonomik ilişkileri geliştirmek.

Yorumlar