Erdoğan: Amerika'nın PYD'ye desteğini kınıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da yaptığı konuşmada ABD'nin PYD'ye verdiği desteği kınadı. Erdoğan, konuşmasında PKK silahları bırakıncaya kadar operasyonların devam edeceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Amerika'nın PYD'ye desteğini kınıyorum
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında PKK'ya yönelik operasyonların kesintisiz bir şekilde devam edeceğini belirterek, örgüt silah bırakıncaya kadar operasyonların süreceğini söyledi. Erdoğan'ın konuşmasında altını çizdiği bir başka konu ise ABD'nin Suriye'de PYD'ye verdiği destek oldu. Erdoğan, ABD'yi verdiği destek nedeniyle kınadığını açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle: Ey benim Kürt kardeşim, eyy Diyarbakırlı kardeşim, bunlar bugüne kadar sana ne yaptılar. Bunlar kardeşlerimizi şehit etmekten başka ne yaptılar. Bunlar öldürmekten başka ne yaptılar. Bunlar, öldürmek için var. Bunlar şehit etmek için var. 

Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Buraya yaptığımız hizmetleri size anlatacak değiliz. 2003 yıldan bu yana yaptığımız yatırımların bedeli 24 katrliyon lira. İlaveleri de katacak olursak 30 katrilyon. Kardeşlerim, bu yatırımlar devam ediyor. Eğitimde, 4650 derslik yaptık. 

Ah benim Diyarbakırlı kardeşim. Bunlar camilerimizi yakmadılar mı? Bunlar ateist. Bunlar zerdüşt. Bunların milletin değerleriyle ilgisi yok. 

Ben inanıyorumki Diyarbakırlı kardeşim bunları anlayacak. Şırnaklı Hakkarili kardeşim de bunları anlayacak. Er veya geç bunlara gereken dersi verecek. Biz sandık ile hareket ile ediyoruz; bunlar ise Kandil ile hareket ediyor. 

HDP'nin vekilleri nerede. TBMM'de. Onlar PKK adına parlamentoda. Benim milletim ne diyor. 'Bunlar benim vergilerimle maaş almamalı' diyor. Şimdi bakın nerdeler yurt dışına kaçıyorlar. Bunlar paralel ne ise aynı. 

Diyarbakırlı iş adamı kardeşlerimin gazeteler verdiği bildiriyi çok önemli. PKK kayıtsız şartısız silah bırakması... Bakınız silahları bırakması yetmez, o silahları gömecekler, betonlayacaklar ve koordinatlarını da verecekler. 

Diyarbakırlı iş adamı kardeşlerimizin bu bildirisini çok önemsiyorum. Bölge halkının terör örgütünün bu yüzünü görmüş olmasından memnunum. 

Vatandaşlarımızın günlük hayatının parçalarını tahrip eden, yolları keserek, yakan yıkan böyle bir örgütü bırakın Kürt kardeşlerimizi insanlıkla yan yana getirmek mümkün değil. Asılı amaçları, bölge halkının inancıyla, tarihiyle, kültürüyledir. Bölge halkını köklerinden ve geçmişinden koparmayı önemli görüyorlar. Dikkat edin, örgütün kendi infazları devletin operasyonlardaki sayılardan daha fazladır. 

Biz hayatımınız hiçbir döneminde yanlışlarla, eksikliklerle yüzleşmekten çekinmedik. Terörün vahşetin, onu perdeleyen sivillerin söylediği sözler havada kalmaya mahkumdur. Biz vesayet odaklarına verdiğimiz mücadelede ne kadar samimiysek, terör örgütüne karşı verdiğimiz mücadelede de o kadar samimiyiz. 

Bu örgütün tüm unsurlarıyla bölgemizden ve Diyarbakır'dan uzaklaştırılması şarttır. Buna var mıyız? Kardeşlerim işte bu operasyonlar bunun için yapılıyor. Kardeşlerim huzun bulana kadar bunlar devam edecek. Sıkılı yumrukla müsâfaha olmaz. 

İşte eş başkanlardan biri ne yaptı. Diyarbakır halkını sokağa döktü. Yasin Börü kardeşim nerede öldü. Ya bunlarda insaf yok. Bunlar insanlıktan nasibini almamış. Bunlardan er ya da geç o intikam alınacaktır. Azizzuntikam olan Allahtır. 

PKK, PYD, YPG, DAEŞ bunların hiçbirinin birbirinden farkı yoktur. Şu anda ABD'nin PYD'ye verdiği desteği, Diyarbakır'dan sesleniyorum, kınıyorum. Bize verilen söz bu değil. Ben siyasetin dürüst yapılacağına inanan birisiyim. Bize dost olanlar, bizimle NATO'da birlikte olanlar, kalkıp da askerini YPG işaretleriye Suriye'ye gönderemez. 

 

Yorumlar