Emre Olur kimdir, nerelidir, yakalandı mı?

Emre Olur kimdir, nerelidir, neden gündeme geliyor, asıl mesleği nedir, şimdi ne iş yapıyor gibi sorular son günlerde merakla soruluyor. Emre Olur'un en son Arnavutluk'ta yakalanarak Türkiye'ye getirildiği ileri sürülmüştü. Peki, kimdir bu Emre Olur?

Google Haberlere Abone ol
Emre Olur kimdir, nerelidir, yakalandı mı?

Emre Olur, kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor, kaç yaşındadır, mesleği ne, şu anda ne iş yapıyor, son günlerde neden gündeme geldi?

Emre Olur kimdir
Emre Olur yaklaşık 5 ay önce Peker ile

 

Emre Olur biyografisi ve özgeçmişi şöyle: 

Sosyal medya yöneticisi olarak bilinen Emre Olur, aynı zamanda Beşiktaş Kongre üyeleri arasında yer alıyor.

Beyaz TV'de öncesinde ise Flaş TV'de bazı programlara yorumcu olarak katılmış. 

Emre Olur adı ilk olarak sanatçı Gökhan Özoğuz'un, sosyal medya platformu Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada 15 Temmuz gününün katliam günü olduğunu ve kutlanmaması gerektiğini savunamsında sonra aldığı tepkiler sırasında gündeme geldi. 

O dönem bilgi güvenliği ve sosyal medya uzmanı olduğu belirtilen Emre Olur Twitter hesabından Gökhan Özoğuz'a sert tepki göstermişti.

Emre Olur'un Twitter profilinde Bilgi güvenliği ve sosyal medya uzmanı yazıyor.

Beyaz Tv'de canlı yayınlara da katılan Emre Olur, Sedat Peker'e olan yakınlığıyla da biliniyor.

Peker'in birçok etkinliğine katılıyor, onunla birlikte görüntü veriyordu. 

Son olarak Sedat Peker'in yurt dışına kaçmasıyla birlikte bir kez daha gündeme geldi.

Peker'de medya dünyasından bazılarının eleştiriler yöneltmesi üzerine bazen cevapların Emre Olur'dan geldiği görülmeye başlandı. 

Öte yandan; Çete lideri Sedat Peker'in videolarında ismi geçen isimlerden Süleyman Özışık, 22 gün sonra suskunluğunu bozmuştu. Peker ile 2 yıl önce görüştüğünü söyleyen Özışık,"Bu görüşmeden bir yıl sonra bu kişi benim cep telefonuma mesaj gönderdi, İstanbul Emniyeti'nde FETÖ'cü bir grup olduğunu, tespit ettiğini söyledi.

Pek çok kaynağıma, devlet kademesine sordum, bir bulguya rastlamayınca konuyu kapattım. Aynı tarihlerde ağabeyim Hadi Özışık beni aradı, Peker'le Youtube çekimi yapacaktım, Soylu'ya sordum, 'zinhar yapma' dedi diye aktardı. Ben de 'bence de o yayını yapma' dedim.

Hadi Özışık, sonraki süreci anlattı kendi yayınında. Benim adım bu meseleye hiç haberim yokken dahil olmuş oldu. Twitter'da beğen ikonuna istemsizce dokunmuş ve beğenmişim. Şimdi buradan beni Sedat Peker'in safına geçtiğim anlamına getirmişler, öyle manşetler atmışlar" dedi. 

Sedat Peker'e yakınlığı ile bilinen Emre Olur, Özışık'a yanıt verdi. Olur, Özışık'ın kızının 2020 yılında yapılan düğününe ait görsel ve videolar paylaşarak, "Sedat Peker hediye olarak maddi değeri takriben 80.000 ₺ olan mücevher kolye göndermişti. Neden kabul ettin? Ayrıca büyük devasal bir Sedat Peker çelengi vardı. Onun önünde neden ailecek fotoğraf çekildiniz?" yazdı. 

Öte yandan son olarak Halk TV'de konuşan Gazeteci Barış Pehlivan, Emre Olur'un Sedat Peker'le ilgili ilginç bir iddiasını gündeme getirdi. Pehlivan, "Emre Olur, Sedat Peker'in Dubaili yetkililerle görüştüğünü söyledi" dedi.

SEDAT PEKER YAKALANDI İDDİASI

Suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker'in yakalandığı ve Türkiye'ye getirildiği iddialarına ilişkin avukatlarından açıklama geldi. Peker'in avukatları, iddiaların gerçek dışı olduğunu ve Peker'e yönelik bir operasyon olmadığını açıkladı.

Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda Peker'in MİT destekli SAT askeri operasyonu ile Birleşik Arap Emirlikleri'nde kaldığı evde yakalandığı iddia edildi.

Çok sayıda kişi Peker'in yakalanmış olabileceğini ve bu yüzden paylaşım yapmadığını dile getirirken, Halk TV'de Özlem Gürses, Peker'in avukatları ile haber merkezinin görüştüğünü, avukatların yakalanma durumu olmadığını ifade ettiklerini söyledi.

Gazeteci Gürses, "Birinci ağızdan aldığımız bilgilere göre Peker henüz bulunduğu yerdeymiş ve kendisine yönelik herhangi bir operasyon yokmuş" dedi.

PEKER İLE BAE POLİSİ TARAFINDAN GÖTÜRÜLDÜ İDDİASI

Gazeteci Alişer Delek, Peker'in basın danışmanı Emre Olur ile görüştü, şunları paylaştı: Sedat Peker'in "basın danışmanı" Emre Olur ile az önce görüştüm. Peker'in, Dubai'de kaldığı konuta BAE polisleri TSİ 12'de geliyor. Kendisini bir yere davet ediyorlar.  

Peker'in tek gelmesini ve üzerine bir elektronik cihaz almamasını istiyorlar. Sedat Peker bu "daveti" kabul ediyor. Telefonla görüştüğümüz sırada konuttan Emre Olur'a bir telefon geldi.... 
TSİ 22:16'da gelen bu görüşme sayesinde Sedat Peker'in hala konuta dönmediği bilgisini aldık. Nerede olduğu ve ne zaman döneceği ailesi tarafından bilinmiyor.

Emre Olur, Sedat Peker'in gözaltına alınması ya da öldürülmesi dahil endişeli olduklarını söyledi. Böyle bir durumda yayınlanmak üzere bir belge ya da kayıt bıraktı mı diye sordum... 
"Gereken her şeyi gereken herkes öğrenir" yanıtını aldım.

Emre Olur, Peker hakkında Türkiye tarafından 10 kez Interpol başvurusu yapıldığını ve bu başvuruların "Peker'in açıklamaları siyasi" olduğu gerekçesiyle reddedildiğini de iddia etti.

ARNAVUTLUK'TA YAKALANDI İDDİASI

Emre Olur ile ilgil en son gelişme Arnavutluk'ta yakalanarak Türkiye'ye getirildiği yönündeki haberler olmuştu. 

Gazeteci Erk Acarer, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’e yakın kaynaklardan edindiğini belirttiği bazı iddiaları gündeme getirdi. Peker'in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur'un Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) oturum işlemlerini tamamlamak için devlet dairesine çağırıldığını; buradan önce Sırbistan'a ardından Arnavutluk'a yollandığını yazan Acarer, Olur'un bu sabah 08.30 İstanbul uçağına bindirildiğini ancak avukatların müdahalesiyle geri indirildiğini yazdı. Acarer, "Son bilgi İstanbul’da değil, Arnavutluk’ta havalimanı nezaretinde" dedi.

Paylaşımında ayrıca Peker'in evine yapılan saldırı, başına konduğu iddia edilen 25 milyon dolar ödül ve yakınlarının kurşunlanmasını hatırlatan Acarer, yaşananları "BAE’nin Peker’e mesajı" olarak değerlendirdi. Acarer, "Olanlar 'Bir daha paylaşım yaparsan seni de iade ederiz' diye okunabilir" dedi.

Acarer, Olur'un Türkiye'ye gönderilmesine müdahale edilmesinin diplomatik bir krize neden olabileceği görüşünü savundu.

Acarer’in Twitter’dan yaptığı paylaşımlar şöyle:

“Sedat Peker cephesinde yeni ve önemli gelişme! Peker’e yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgiler çemberin daraldığını gösteriyor. Kamuoyunda basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur, 3 gün önce Arnavutluk’tan B.A.E’ye geçiyor.

Üç gün sonra, oturum işlemlerini tamamlamak için devlet dairesine çağrılıyor. Ama işlemleri yapılmıyor. Önce Sırbistan aktarmalı uçakla Arnavutluk’a yollanıyor. Önceden haber verildikleri anlaşılan Türk yetkililer, onu oradan teslim alıp bu sabah itibarı ile Türkiye’ye getiriyor.

Birbiri ardına gelişen bu olaylar bize ‘bir şey’ anlatıyor. Peker’in, başına 25 milyon $ konması, evine saldırı, ardından yakınlarının kurşunlanması ve kilit adamına yönelik operasyon, hem Türkiye hem de çeşitli saiklerle yakınlaşılan ve anlaşmalar yapılan BAE’nin Peker’e mesajı.

Olanları “Bir daha paylaşım yaparsan seni de iade ederiz” diye okunabilir. Anlattıklarının ne kadar önemli olduğu bir kez daha teyid ediyoruz. Keşke biraz daha derinlemesine araştırma yapabilseydik, gerçeğin biraz daha üzerine gidebilseydik ve böyle balık hafızalı olmasaydık!

Diplomatik bir kriz geliyor. Arnavutluk’tan edindiğimiz son bilgi: Emre Olur 08.30’da İstanbul uçağına bindirildi. Fakat uçak kalkarken Arnavutluk’taki avukatları devreye girdi.

Kendisi ve ailesi Arnavutluk vatandaşıymış. Avukatlar Türkiye’ye gönderilmesinin AİHM kurallarına aykırı olduğunu söylüyor. Son bilgi İstanbul’da değil, Arnavutluk’ta havalimanı nezaretinde olduğu.

Yine edindiğimiz bilgiler Türk yetkililerin buraya gittiği yönünde! Kısaca şu anda İstanbul’da değil, Arnavutluk’ta havaalanı nezaretinde. Türk yetkililerin gitmesini, büyüme olasılığı olan bir kriz diye değerlendirmek mümkün."


 

Yorumlar