Cenk Çelik kimdir, Sedat Peker'i tehditten sonra öldürüldü

Cenk Çelik, Sedat Peker'e yönelik tehditlerinden sonra sokakta başından vurularak öldürüldü. Peki, Cenk Çelik kimdir, neden öldürüldü, kim öldürdü?

Google Haberlere Abone ol
Cenk Çelik Sedat Peker'i tehditten sonra öldürüldü

Sedat Peker'i tehdit eden Cenk Çelik, İstanbul Ümraniye'de sokakta yürüdüğü esnada başından vurularak öldürüldü. Peki, Cenk Çelik kimdir, kim tarafından neden öldürüldü?

Cinayetten sonra doğal olarak gözler Sedat Peker'e çevrildi. 

Organize suç şebekesinin başı olarak bilinen Sedat Peker'i tehdit ettiği belirtilen Cenk Çelik, Ümraniye'de sokakta yürüdüğü esnada başından vurularak hayatını kaybetti. 

Çelik'i öldüren silahlı saldırgan olay yerinden kaçarak izini kaybettirdi. 

 Cenk Çelik kimdir, neden öldürüldü, kim öldürdü?
 Cenk Çelik

 

Ümraniye Atatürk Mahallesi Bülbül Sokak'ta saat 14.30 sıralarında iddiaya göre, 48 yaşında olan Cenk Çelik'e yürüdüğü sırada arkasından gelen bir şahıs silahını çıkarıp ateş etmeye başladı. Kurşunların hedefi olan Çelik kanlar içerisinde yere yığılırken, şüpheli olay yerinden hızla kaçtı.

cenk çelik cinayeti
Cenk Çelik

 

Kafasına isabet eden 2 kurşunla ağır yaralanan şahsa, ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar yaptı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Sağlık ekipleri, ağır yaralanan Çelik'in hayatını kaybettiğini belirledi.

Şahsın cansız bedeni morga kaldırılırken, polis ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Öte yandan, yaralının yerde yattığı ve çevredeki vatandaşların müdahale etmeye çalıştığı anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

"BAŞIMIZA BİR ŞEY GELİRSE SORUMLUSU SEDAT PEKER'DİR"

Cenk Çelik, 28 Mayıs 2020 tarihinde yaptığı açıklamada, "Başımıza bir şey gelirse sorumlusu Sedat Peker'dir. Bana ve kardeşime tehditler savuruyor. Bizim başımıza bir şey gelirse sorumlusu Peker ve onu destekleyenlerdir" ifadelerini kullanmıştı. 

CENK ÇELİK KİMDİR?

Cenk Çelik'in aslen Siirtli olduğu, İstanbul'un Ümraniye ilçesinde kardeşi Zafer Çelik ile birlikte esnaflık yaptığı belirtiliyor. Sedat Peker, ikili için, "Masaj salonu işletiyorlar, uyuşturucu satıyorlar" iddialarında bulunmuştu. 

SEDAK PEKER CEPHESİNDEN İLK AÇIKLAMA

Cinayet sonrasında gözlerin doğal olarak çevrildiği ilk isim olan Sedat Peker cephesinden ilk açıklama geldi. Açıklama, Peker'in avukatı aracılığıyla medyada yer aldı. 

Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın, Peker'le FaceTime üzerinden yaptığı görüşmeyi aktararak, Peker'in bugün yaşanan olaya dair söylediklerini aktardı.

Barkın'ın aktardığına göre Peker, şunları söyledi:

"Bugüne kadar sosyal medyada çoluk -çocuk, genç-yaşlı birçok kişi şahsıma hakaret videoları yayımlamaktaydı. Hiçbirine karşı tek karşı eylemde bulunmamışken, bıçak sırtında yaşadığım bu anda, böyle bir cinayeti işlettiğimi düşünmek en basit tanımıyla safdillik olur.

Bazı güçler tarafından öldürülmem amaçlanırken, yakınlarıma saldırılar düzenlenirken, bana hiçbir fayda sağlamayacak bu tip bir cinayetle ilişkilendirilmem asla mümkün değildir. Bugün, yakınımda olduğu bilinen Seyfi Gedikli isimli arkadaşın ana-babasının ve kızlarının kaldığı evin kapısına silahla ateş edildi .Bana sevgi besleyen insanları yıldırma amacıyla yapılan kriminal çalışmalar devam etmektedir. Dijital tecrit altında iken bu yönde komplolara başvurmak asla onurlu bir davranış değildir."

Cenk Çelik ise buna karşı yaptığı açıklamalarda hiçbir sabıka kayıtlarının olmadığını söylemişti.

Çelik, en son 2020 yılında Ümraniye meydanında bir kez daha Sedat Peker'in tehditlerine karşılık, "Biz buradayız. Burası Ümraniye meydan. Buyursunlar gelsinler" demişti.

Detaylar Ekleniyor..


 

Yorumlar