Elon Musk'ın 100 milyon dolarlık kafa karışıklığı

Elon Musk, 100 milyon dolar yatırım yaptığı OpenAl konusunda kafa karışıklığı içerisinde olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Elon Musk'ın 100 milyon dolarlık kafa karışıklığı

Elon Musk, kurucusu olduğu yapay zekâ şirketi OpenAI hakkında ilgi çeken açıklamalarda bulundu.

Dünyanın önde gelen yapay zeka şirketlerinden biri olan OpenIA'nın kuruluş amacı insanlığa fayda sağlayabilecek yapay zekâ hakkında araştırma yapmaktı. Bu amaçla yola çıkan şirkete 100 milyon dolar bağış yaptığını söyleyen Elon Musk, şirketin kar amacı güder hale gelmesini eleştirdi. Musk, konu ile ilgili sosyal medya hesabında “100 milyon dolar kadar bağışta bulunduğum kâr amacı gütmeyen bir kuruluşun, nasıl 30 milyar dolarlık kâr amaçlı bir piyasaya dönüştüğü konusunda kafam karışık. Bu yasalsa neden herkes yapmıyor?” dedi.

Teknoloji dünyasının son dönemlerde en çok konuşulan teknoloji şirketlerinden biri olan OpenAI, geçtiğimiz günlerde GPT-4’ün tanıtımını yaptı. ChatGPT ve DALL-E gibi tüm dünyada tanınan ve popüler olan yapay zekâ araçları ile bilinen şirket, dünyada yapay zeka anlamında bir devre imza attı.

OpenAI'nın kurucuları arasında yer alan Elon Musk, geçmişte şirkete yüklü miktarda yatırım yaptığını ancak şirketin amacından saptığını söyledi.

ELON MUSK: KAFAM KARIŞIK

OpenAI, ilk kurulduğu zamanlar tek amacı insanlığa fayda sağlayabilecek yapay zekâ hakkında araştırmaları yapmaktı. Elon Musk, ile kurucu ortağı Sam Altman, "yapay zekadan kaynaklı varoluşsal risk endişeleri" sebebi ile bu oluşumu kurduklarını ve kâr amacı gütmediklerini üstüne basa basa ilan etmişlerdi. Son günlerde ise durum başka bir yöne evrilmiş gözüküyor. Twitter üzerinden OpenAI ile ilgili açıklama yapan Musk, OpenAI'nin kâr yeni vizyonunu eleştiri yağmuruna tuttu.

Elon Musk'ın OpenIA hakkında sosyal medya hesabında şunları söyledi:

“100 milyon dolar kadar bağışta bulunduğum kâr amacı gütmeyen bir kuruluşun, nasıl 30 milyar dolarlık kâr amaçlı bir piyasaya dönüştüğü konusunda kafam karışık. Bu yasalsa neden herkes yapmıyor?”

Yorumlar