Elon Musk da tartışmaya dahil oldu

Elon Musk, ABD'de yaşanan sınır güvenliği tartışmalarına dahil oldu. Musk, Biden'ın yasadışı göçmenlere sınırları açarak kendi iktidarını pekiştirmeye çalıştığını ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
Elon Musk da tartışmaya dahil oldu

Teknoloji milyarderi Elon Musk, ABD Başkanı Joe Biden'ın göç politikaları üzerinden Demokrat Parti'nin iktidarda kalma stratejisini eleştirdi. Musk, Biden'ın ABD'ye yasa dışı göçmen akışını artırma ve bu kişilere yasal statü verme planlarına işaret ederek, Demokratların "kalıcı bir tek parti devleti" yaratma niyetinde olduğunu öne sürdü.

Musk'tan Göç Politikası Eleştirileri

Musk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Biden'ın tahmini 11 milyon yasa dışı göçmene yasal statü sunma planına dikkat çekti. Musk, bu stratejinin, ülkeye mümkün olduğu kadar çok yasa dışı göçmen getirme ve sonra onları yasallaştırma üzerine kurulu olduğunu belirtti. Musk'a göre, bu yaklaşım Demokrat Parti'nin "tek partili bir devlet elde etme" amacına hizmet ediyor.

ABD'de Yasa Dışı Göçmen Sayısı Artıyor

Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE)'nın raporları, ABD'de kayıt altına alınmayan yasa dışı göçmenlerin sayısının 2021 yılında 3,7 milyondan, 2022'de yaklaşık 4,8 milyona, ve 2023'te ise yaklaşık 6,2 milyona yükseldiğini gösteriyor. Musk, bu artışın, Biden yönetiminin göç politikalarının bir sonucu olduğunu iddia ediyor.

Sosyal Medyada Musk'ın Eleştirileri

Musk, eleştirilerini X sosyal medya platformunda dile getirerek, "Bu, neden bu kadar az kişinin sınır dışı edildiğini açıklıyor, zira her sınır dışı edilen kişi kayıp bir oydur." ifadelerini kullandı. Musk, göç politikalarının seçmen tabanını genişletme ve siyasi avantaj sağlama amacı taşıdığını öne sürdü.

Yorumlar