Elon Musk açıkladı: Mars'ta iş imkanı sunulacak

Tesla marka otomobilleri ve yürüttüğü uzay çalışmaları ile tanınan Elon Musk, 2050 yılına kadar bir milyon insanı Mars'a taşımayı hedefliyor. Musk, Mars'a gitmek için parası olmayanlara da bir çözüm yolu önerdi.

Google Haberlere Abone ol
Mars'a gidecek parası olmayanlara kredi verilecek

Bir milyondan fazla insanı 2050 yılına kadar Mars’a götürmeyi hedefleyen SpaceX CEO’su Elon Musk, Mars yolculuğunu ödeyecek durumu olmayanlar için kredi sistemi önerdi.

Twitter hesabında her on yılda bin Starship roketi üretmek istediğini söyleyen Elon Musk, her yıl yüz bin kişiyi Kızıl Gezegen’e taşımayı planladıklarını belirtti.

Sermaye biriktirmesinin nedenini maliyetlerin karşılanması olarak açıklayan Elon Musk, "İşte hedef bu" dedi.

Mars’a gitmek isteyipte parası olmayanlar için bir seçenek sunan Musk, gezegene gitmek isteyenlere mali yardım yapılacağını ve gezegende iş olanakları sağlanacağını söyledi.

"İsteyen herkesin gidebilmesi gerekiyor. Parası olmayanlar için de kredi sağlanmalı." diyen Musk, bir takipçisinin sorusu üzerine "Mars’ta çalışacak bir sürü iş olacak!" yanıtını verdi.

2050'YE KADAR BİR MİLYON İNSAN

Hedefinin 2050’ye kadar bir milyon insanı Mars’a götürmek olduğunu belirten girişimci, sözlerini şöyle sürdürdü:

Starshiple amacımız her bir roketin günde 3, yılda yaklaşık bin uçuş yapabilmesi. Starship'in 100 tonluk taşıma kapasitesi var. Yani 10 Starship roketi bir yıl içinde yörüngeye bir megaton yük taşıyabilir. SpaceX pazar günü Crew Dragon kapsülünün acil kaçış testi için Falcon 9 roketlerinden birini havada patlatmıştı. Patlamadan önce roketten ayrılan kapsül Atlantik Okyanusu’nun önceden belirlenen bölgesine düşmüş ve test başarıya ulaşmıştı.

Crew Dragon kapsülünün acil kaçış testinin ardından yapılan konferansta konuşan Elon Musk, şirketin Uluslararası Uzay İstasyonu’na yapılacak ilk insanlı görevin 2020’nin ikinci çeyreğinde gerçekleşeceğini söylemişti.

Yorumlar