Ekrem İmamoğlu'nun Kanal İstanbul eleştirisine tepki

Kanal İstanbul Projesi için önceden belirlenen tarihte ilk ihalenin yapılması CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından siyasete malzeme yapıldı. Bakanlık, konuyu siyasete alet eden İBB Başkanının tavrı için, "virüsten daha zararlı" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Korona günlerinde 'Kanal Siyaseti'

Kanal İstanbul Projesi için aylar öncesinden belirlenen tarihte ilk ihale yapıldı. İhalede teklifler verildi, ihaleyi kazanan firma belli oldu. Ancak ihale yapılırken CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, durumu siyasete alet ederek açıklamalarda bulundu. Herkesin koronavirüs ile mücadele ettiği bir dönemde kanal üzerinden siyaset yapmaya devam eden İmamoğlu'nun bu tavrına Ulaştırma Bakanlığı'ndan, "Virüsten daha tehlikeli" yorumu geldi.

Kanal İstanbul projesi için ilk ihale yapıldı. Kanal İstanbul'un etki alanında kalan tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin rekonstrüksiyon projeleri için ihale gerçekleştirildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da bu ihalenin zamanlamasını eleştirerek, "Millet can derdindeyken, birilerinin bugün Kanal İstanbul derdinde olması akıl alır gibi değil" ifadelerini kullandı. İmamoğlu'nun bu eleştirisine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Türkiye Cumhuriyeti, salgın ile mücadele ederken üretim ve yatırımları da yapabilecek güçtedir.Kanal İstanbul projesi ile ilgili çalışmalar da elbette devam etmekte olup, bugün proje ihalesi yapılan iki tarihi köprünün taşınması veya yerinde korunması işi de önceden belirlenmiş bir sürecin bir parçasıdır. Ülkemizin salgınla mücadele ettiği bu dönemde yatırım ve üretimin durdurulmasının istenmesi, yapılan bir proje ihalesi üzerinden siyasi fırsatçılık yapmak, milletimize Koronavirüsten daha çok zarar vermektedir" denildi.

Kanal İstanbul Projesi alanında bulunann iki köprünün yerinin değiştirilmes için ihale yapılmıştı. 


SOSYAL MEDYAYI SALLAYAN MUHTAR

 

Yorumlar