Ekrem İmamoğlu yüzde 35'lik ulaşım zammını az buldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ulaşım zammını savunmaya devam ediyor. 7. Uluslararası CNR Kitap Fuarı'na katılan İmamoğlu, zammı az buldu.

Google Haberlere Abone ol
İmamoğlu yüzde 35'lik ulaşım zammını az buldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi,  tarafından yapılan zammın ardından önce Adana'da konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı 7. Uluslararası CNR Kitap Fuarı'nın açılışında zam kararının sorulması üzerine "maliyetlerin çok altında bir zam yaptık" dedi.

Bakırköy'deki CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenelenen 7. Uluslararası CNR Kitap Fuarı'nın açılış programına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

"MALİYETİN ALTINDA BİR ZAM YAPTIK DİYEBİLİRİM"

İstanbul'da ulaşıma yapılan yüzde 35'lik zammın sorulması üzerine konuşan İBB Başkanı, maliyetlerin çok altında bir zam yapıldığını ileri sürerek, zam kararına gösterilen tepkileri de haklı bulduğunu açıkladı.

Yaklaşık 3 yıldır, 2017'nin Mayıs ayından bu yana İstanbul ulaşımında zam yapılmadığını hatırlatan İmamoğlu, "Otobüslerimiz 3 yıldır zam yapmıyor ama Türkiye'deki bu zam fırtınasına bizim dayanma şansımız yok. Yakıt zammını, o tarihten bu tarihe vatandaşlarımız biliyor. Bütün maliyetlerle ilgili bizim yaptığımız zammın en az 2 katı bir artışla mücadele ediyoruz. Bizim şu an yaptığımız, hizmetimizi sürdürebilme çabası ama vatandaşımızın yanında olma konusundaki çabamızdan ötürü de inanın o maliyetlerin çok altında bir zam yaptık diyebilirim. Bugünkü ekonomik koşullarda vatandaşımız haklı. Elbette ben trajikomik ifadelerde bulunan bazı siyasilere de gülümsüyorum. Sanki Ekrem İmamoğlu'nun zam yaptığı bir husus tek gündem" açıklamasında bulundu.

"ULAŞIMA HARCANAN PARA AZALACAK" VİDEOSUNU KALDIRDI

Toplu taşımaya yapılan zammın ardından Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken bir adım geldi. Seçim sırasında porgranda amaçlı zam yapılmayacağını açıklayan İmamoğlu, bunu bir video ile paylaşmıştı. Söz konusu video, İstanbul seçimlerinden önce kanala yüklenmişti ve toplu ulaşımda yapılacak indirimleri anlatıyordu. Söz konusu videoda "Ulaşıma harcanan para azalacak. Anneler, çocuklar, belediye hizmetlerinde gönüllü çalışanlar ücretsiz kullanacak. 25 yaş altı gençlere %40 indirim. Aylık abonelik 85 TL yerine 50 TL, ücretsiz aktarma" ifadeleri yer alıyor.

 

Yorumlar

algıya bak akp ye artık oy vermiyoruz ekonomik nedenlerden de değil başka nedenlerden.kalkıp chp ye de oy verecek değiliz.akp kızıp chp ye de oy verilmez.algıya bak hatay valiliğinin önünde kendini yakıyor biri hatay hangi belediye tabiki chp bu intihar edenler nedense istanbul izmir antalya hatay gibi chp belediyeleri.bir aşevi bir vakıf anlayışı yok ki sonra suçu akp ye atıyorlar yermiyiz.