Efkan Ala'ya yeni görev

Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığına getirildi

Google Haberlere Abone ol
Efkan Ala'ya yeni görev

AK Parti Bursa Milletvekili, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Efkan Ala, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Alınan bilgiye göre Ala, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takdiriyle Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyeliği ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına görevlendirildi.

EFKAN ALA BİYOGRAFİ

Efkan Ala 21 Şubat 1965 tarihinde Erzurum'un Oltu ilçesinde doğdu. İçişleri Bakanlığı görevini 2013-2015 ve 2015-2016 yılları arasında sürdürmüştür. Bu görevinden önce 2007-2013 yılları arasında Başbakanlık müsteşarlığı görevini sürdürmüştür. 2003-2004 yılları arasında Batman, 2004-2007 yılları arasında ise Diyarbakır valisi olarak görev yapmıştır. Efkan Ala, 31 Ağustos 2016 tarihinde yaklaşık üç yıl sürdürdüğü İçişleri Bakanı görevinden istifa etti. Ala'dan boşalan İçişleri Bakanlığı'na Süleyman Soylu atandı.

Efkan Ala, İlk öğrenimini Oltu ilçesine bağlı Çanakpınar köyünde tamamladı. Orta ve lise öğrenimini Erzurum İmam hatip lisesi'nde tamamlamasının ardından 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisansını Karadeniz Teknik Üniversitesinde İktisat alanında yaptı.

1988 yılında kaymakamlık stajına başladı. İki yıl Sakarya Valiliği maiyet memurluğu, bir yıl İngiltere'de hizmet içi eğitimden sonra, ikişer yıl Dernekpazarı, Kabataş ilçelerinde kaymakamlık, Tunceli'de vali yardımcılığı yaptı. Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı'nda Eğitim Şube Müdürlüğü, İller İdaresi Daire Başkanlığı, Turizm Bakanlığı'nda Eğitim Genel Müdürlüğü ve Müşavirlik görevlerinde bulundu. 13 Şubat 2003 tarihinde Batman valiliğine atandı. Batman valiliğinden sonra 14 Eylül 2004 tarihinde Diyarbakır Valiliği'ne atandı. Mart 2006 Diyarbakır olayları sırasında Diyarbakır Valisi idi. 10 Eylül 2007 tarihinde Başbakanlık Müsteşarlığı görevine getirildi.

17 Aralık 2013'te gerçekleştirilen yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrasında görevinden istifa eden dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler'in yerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 61. ve 62. Türkiye Hükûmetleri’nde, TBMM üyesi olmamasına rağmen, dışarıdan atama yolu ile İçişleri Bakanına atandı.

Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum milletvekili olarak meclise girdi. Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti Bursa milletvekili olarak tekrar meclise girdi. 24 Kasım 2015 tarihinde Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 64. Türkiye Hükûmeti'nde yeniden İçişleri Bakanlığı görevine atandı. Ahmet Davutoğlu'nun istifa etmesinin ardından Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Türkiye Hükûmeti'nde İçişleri Bakanı görevine devam etti. 31 Ağustos 2016 tarihinde İçişleri Bakanı görevinden istifa etti.

Gülseren Ala ile evli olan Efkan Ala iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

Efkan Ala'nın İçişleri Bakanı'na atanmasından kısa bir süre sonra kardeşi Atıf Ala da, Millî Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı'na atandı.[13] 31 Ağustos 2016 tarihinde Efkan Ala'nın istifa etmesi ile kardeşi Atıf Ala da görevinden ayrıldı.

Yorumlar