Edirne'den kötü haber, en son 65 yıl önce böylesi yaşanmıştı

Edirne'de etkili olan sağanak yağış birçok yerleşim yerinin sular altında kalmasına neden oldu. Aniden basan sağanak yağış bazı noktalarda araçların da sulara gömülmesine neden oldu. Suya gömülen bazı araçların içinde yolcuların bulunması ise zor anların yaşanmasına neden oldu. Meteoroloji Müdürlüğü, Edirne'nin en son 1953 yılında bu şekilde yağış aldığını açıkladı. Sel baskınlarında kaybolan bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Google Haberlere Abone ol
Edirne'den kötü haber, en son 65 yıl önce böylesi yaşanmıştı

Edirne'de dünden bu yana etkili olan sağanak yağış yerleşim yerlerinin ve araçların sular altında kalmasına neden oldu. Sağanak nedeniyle bir sokak sular altında kaldı.

Dün akşam başlayan kuvvetli sağanakta kot farkı nedeniyle sular, Kocasinan Mahallesi Ahmet Altın Sokağı'nda birikmeye başladı.

Kuvvetli sağanağın bıraktığı yağmur suyu arttıkça sokak sular altında kaldı.

Sokakta park halinde bulunan yaklaşık 40 araç ise yarıya kadar su altında kaldı. Sokakta bulunan bir özel dershane ve bir özel hastane acil servisi de su baskınına uğradı.

Vatandaşlar evlerinde sağanağın geçmesini bekliyor.

Meteoroloji verilerine göre 24 saatte kente metrekare başına 128 kilogram yağış düştü. Sağanağın bugün de devam etmesi bekleniyor.

Bu arada İskenderköy ile Söğütlüdere köyünde dere taşması sonucu kara yolundan akan sudan geçmek isteyen bir sürücü mahsur kaldı.

Aracının üzerine çıkan sürücü, polisten yardım istedi. Bölgeye giden İl Özel İdareye ait kepçe, sürücüyü mahsur kaldığı yerden kurtardı.

MAHSUR KALANLAR KURTARILDI

Edirne'deki bir çok ev ve iş yerini su bastı. Apartmanların bodrum katları suyla doldu, iş yeri sahipleri de dükkanlarına dolan suyu pompa ve fırçalarla tahliye etmeye çalıştı.

Kocasinan Mahallesi Muammer Aksoy Caddesi'ndeki bir özel hastanenin acil giriş katını da su bastı. Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar iş makineleriyle kurtarılırken, evlerinden çıkarılamayan vatandaşlara balkonlarından erzak temin edildi.

Arkadaşlarına erzak götüren Mert İduğ, kentte afet yaşandığını söyledi.

Yağmurdan dolayı arkadaşlarının evinin girişini su basması nedeniyle evlerinden çıkamadığını belirten İduğ, mahsur kalan vatandaşlara da yardım ettiklerini kaydetti.

İş yerini su basan Harun Kıyıcı da sağanak yağışın dün akşamdan bu yana devam ettiğini belirterek, "Dükkanımın bulunduğu pasajdaki bütün iş yerlerini su bastı. Su basıncı nedeniyle camlar patladı. Bütün iş yerleri olduğu gibi su altında..." dedi.

65 YILDIR İLK KEZ OLUYOR

 Edirne'ya son 24 saatte 128,5 kilogram yağış düştü.

Edirne Meteoroloji İstasyonu Müdürü Osman Şentürk, kentin 11 Ekim 1953'ten bu yana bu düzeyde yoğun bir yağış almadığını söyledi.

İstasyonun kurulduğu 1930'lardan bugüne kadar tutulan kayıtlarda rekor yağışın 1953'te gerçekleşen 110 kilogramlık seviye olduğunu aktaran Şentürk, "Öngörüsü zor olan bir durum, kuvvetli bir yağış bekliyorduk ama çok kuvvetli bir yağış geldi. Ancak yeni bir taşkın riski oluşturacak boyutta yağış beklemiyoruz." dedi.

Soğuk hava dalgasının beraberinde kar getireceğini ifade eden Şentürk, kar yağışının akşam saatlerinde başlayacağını ve orta kuvvette olacağını belirtti.

Şentürk, hava sıcaklıklarının da hafta sonunda sıfırın altında 4 derecelere kadar ineceğini kaydetti.

Yorumlar