EA Games FIFA oyununun satış rakamlarını açıkladı

EA Games, bir döneme bilgisayar oyun dünyasına damgasını vuran FIFA serisinin ulaştığı satış rakamını açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
EA Games FIFA oyununun satış rakamlarını açıkladı

FIFA oyunları, bilgisayar oyunlarının yayılmaya başladığı ilk günlerden bu yana en çok oynanan oyunlardan bir tanesidir. Her yıl yeni sürümü çıkan FİFA oyununu, en iyi futbol oyunu olarak kendisini dünyaya kabul ettirdi. EA Games tarafından milyonlarca kopyası dünyanın dört bir yanına dağıtılan FIFA son yıllarda PES'e karşı üstünlüğü iyice ele aldı. FIFA'nın geçmişten bugüne elde ettiği satış rakamları EA Games tarafından açıklandı.

FIFA'nın geliştiricisi EA Games, serinin bugüne kadar ulaştığı satış rakamını açıkladı. Açıklanan veriler ışığında, bugüne kadar çıkmış tüm FIFA oyunlarının 260 milyondan fazla kopya ile muazzam bir satış rakamına ulaştığı ortaya çıktı. 28 Eylül tarihinde oyun tutkunlarının beğenisine sunulacak FIFA 19 ile bu rakamın daha da artmasına kesin gözüyle bakılıyor.

EA Games yaptığı açıklamada ayrıca serinin son oyunu FIFA 18'in çıktığı günden bu yana 24 milyondan fazla kopya sattığını belirtti. Mobil cephesinde de durum EA Games için son derece memnuniyet verici görünüyor. FIFA Mobile'ın toplamda 193 milyon indirme oranınıa ulaşması ile beraber mobil pazarda öncü olduğu görülmüş oldu.

FIFA serisi ulaştığı satış rakamı itibari ile kulvarının en iyisi olduğunu ispatlamış durumda. Konuyla ilgili açıklamada bulunan FIFA'nın kıdemli yapımcısı Aaron McHardy, “Dünya çapında milyonlarca oyuncu için FIFA serisi, sadece bir oyundan daha fazlası oldu” diyerek elde ettikleri başarının paha biçilemez olduğunu ifade etti.

McHardy açıklamasının devamında FIFA 19'un halen satışa çıkmadığını belirterek, yeni oyun ile satışlarda patlama yaşayacaklarını belirtti. Fiyatı itibari ile kendinden önceki oyunlara nazaran daha pahalı olacak FIFA 19'da Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nin lisanslarının yer alacağı geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı.

Yorumlar