E-posta adreslerindeki @ işareti ne anlama geliyor?

İnternet kullanıcılarının zaman zaman merak ettiği şeylerden biri de e-mail adreslerinde kullanılan '@' işaretinin ne anlama geldiğidir. Q işareti anlamı nedir, ne için e-posta hesaplarında kullanılmaktadır? E-posta adreslerindeki @ işareti ne anlama geliyor, işte detaylar

Google Haberlere Abone ol
E-posta adreslerindeki @ işareti ne anlama geliyor

E-posta, 1971 yılında bilgisayar mühendisi olan Raymond Samuel Tomlinson tarafından ilk kez denenmiştir. Hemen yanı başındaki bilgisayara @ işaretini kullanarak mail atmasıyla başlamıştır. Neden @ işaretini kullandığını ise şu şekilde ifade etmiştir: “Kimsenin adında kullanılmayan ve karışıklığa yol açmayacak bir işaret aradım. Bu yüzden @ işaretini kullandım.”

Böylelikle @ işareti sayesinde hangi bilgisayarda hangi kullanıcının olduğu bilgisine ulaşmak kolaylaştı. Kısacası e-postanın kişiselleştirilmesi konusu bu sayede aşılmış oldu.

İlk elektronik postasını gelişi güzel bir şeyler yazdığı için hatırlamayan Tomlinson’un adresi ise, “tomlinson@bbn-tenexa” şeklindedir. Daha sonra 26 Mart 1976 yılında İngiltere’ de ARPANET adında internete dönüşebilecek bir bilgisayar ağı çıktı.

Malvern’de bulunan telekomünikasyon araştırma merkezini ziyaret eden İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, ARPANET’i inceleyerek ilk e-maili gönderen devlet yöneticisi oldu. ARPANET’i İngiltere’ ye getiren isimlerden birisi olan bilgisayar bilimcisi Peter Kirstein, Kraliçe II. Elizabeth için bir mail hesabı açtı. Kraliçe II. Elizabeth’in kullanıcı adı olarak ise HME2 (Her Majesty, Elizabeth II) takma adını belirledi

Yorumlar